Nieuws Mechelen Gids met de betere Mechelse adressen voor foodies

Gids met de betere Mechelse adressen voor foodies

Gids met de betere Mechelse adressen voor foodies

Foodies en foodshoppers die Mechelen op culinair gebied willen ontdekken, hebben er een nieuwe wegwijzer bij. De culinaire gids Foodpad door Mechelen is een verhalenboek over meer dan 30 Mechelse topadressen waar culinaire meerwaarde wordt aangeboden. De foodshopper ontdekt aan de hand van dit boek waar hij of zij in Mechelen culinaire specialiteiten kan vinden om thuis zelf een gerecht klaar te stomen en waar, tussen het foodshoppen door, kan worden uitgerust in een stemmig eet- of drinkcafé.

Het boek is tevens een introductie tot slow (food)shopping: zonder haast en stress door de stad struinen, interessante winkels binnenstappen, nieuwe ingrediënten ontdekken en tussendoor inspiratie opdoen tijdens een originele lunch of bij een inspirerend drankje.

De 32 in de gids opgenomen adressen liggen verdeeld over drie foodpaden: rond de Grote Markt, op de linkeroever van de Dijle en in het winkelhart van Mechelen. Elke zaak wordt beschreven op twee pagina’s en per adres wordt een typisch product of gerecht belicht.

Op de linkeroever beschrijft het boek onder meer ontbijtrestaurant Huis Van Hoof en poelier Marceau, rond de Grote Markt veggie eetcafé Funky Jungle en Slagerij Volkaerts en in het Mechelse winkelhart Frutsi (groenten, fruit, drankjes, slaatjes, broodjes) en vishandel Servis.

Omdat bij slow foodshopping een maximum aan comfort hoort, geeft Foodpad door Mechelen, met de steun van de Stad Mechelen, ook interessante tips over bereikbaarheid en handenvrij shoppen in de Dijlestad.

Foodpad door Mechelen werd geschreven en uitgegeven door René Binnemans, die meer dan 40 jaar actief was in de marketingwereld van voeding. De gids is te koop voor 14,95 euro in alle zaken die zijn opgenomen in het boek en aan de balies van Visit Mechelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.