Nieuws Mechelen Gimv stapt mee in Contraload

Gimv stapt mee in Contraload

Gimv stapt mee in Contraload

overnameDe Antwerpse investeringsmaatschappij Gimv N.V. neemt een belang van 32% in de Belgische logistieke dienstverlener Contraload N.V.
Contraload werd opgericht in 2004 door de huidige managing directors Sylvain Naets en Jesse Sels. Het bedrijf dat vorig jaar verhuisde van Niel naar Aartselaar is Europees marktleider in de pooling van kunststof ladingdragers. Pooling is een combinatie van het  optimalizeren van supply chains en het faciliteren van JIT leveringen. Contraload zorgt ervoor dat zowel pallets als IBC’s steeds efficiënt worden hergebruikt, gerepareerd of, in geval van grote schade, als nieuwe grondstof worden ingezet. Contraload reduceert tevens lege transportkilometers en CO2 uitstoot, wat een gunstige impact heeft op het milieu.
Contraload is vooral actief in de markt van de fast moving consumer goods (FMCG). Het levert diensten aan driehonderd klanten via meer dan drieduizend ophaalpunten. Met de steun van Gimv wil Contraload nog meer inzetten op verdere internationale expansie, het aanbieden van nieuwe diensten en het aanboren van nieuwe sectoren.
Naast zijn hoofdkantoor in Aartselaar heeft Contraload vestigingen in Frankrijk, Spanje, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar boekte het met 48 medewerkers een omzet van circa 23 miljoen euro. Het bedrijf hoopt dat cijfer in de komende drie jaar te verdubbelen. In 2014 stapte Down2Earth al in het kapitaal. Na de instap van Gimv behouden de ceo/oprichters en Down2Earth nog een belang van respectievelijk 38% en 30%.
Sylvain Naets van Contraload was onlangs nog genomineerd voor de prijs van Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.