Nieuws Mechelen Gouden Carolus collector’s item vereeuwigt ‘De Olifant’

Gouden Carolus collector’s item vereeuwigt ‘De Olifant’

Gouden Carolus collector’s item vereeuwigt ‘De Olifant’

MECHELEN – Ieder jaar opnieuw is het uitkijken naar de drieliterfles Gouden Carolus, het collector’s item van Brouwerij Het Anker. Een artiest krijgt carte blanche om een ontwerp te maken. Dit jaar mocht medewerker Ward Baes zich uitleven.

Ward Baes liet zich inspireren door de eerste treinreis op het Europese vasteland. Hij vereeuwigde ‘De Olifant’, een van de eerste locomotieven die van Brussel naar Mechelen reed, in graffitistijl op de fles. Die is vanaf maandag 19 april te koop. Zoals ieder jaar werden er maar 1.500 flessen gemaakt van deze Collector’s Edition.

“Toen ik aan het brainstormen was over onderwerpen voor de Collector’s Edition, moest ik meteen aan het nieuwe station denken. Ik ben trots op onze stad, en op het station. Wist je dat dat het centrale punt is van het Belgische spoorwegnet?”, vertelt Ward Baes. Hij stookt al 7 jaar Gouden Carolus whisky en maakte daarnaast naam als graffitikunstenaar Wayward. Daarom kreeg hij van zijn collega’s de vrijheid om de Gouden Carolus Collector’s Edition 2021 te ontwerpen in graffitistijl.

Op 5 mei 1835 reden de drie eerste treinen op het Europese vasteland van Brussel naar Mechelen. Het was wereldnieuws, want Brussel werd de eerste hoofdstad ter wereld met een treinverbinding. Elke trein werd gesleept door een prachtige stoomlocomotief: La Flèche, Stephenson en L’Eléphant, of De Olifant. “Vooral de vormen van De Olifant inspireerden me. Wat een prachtige machine! De trein op de fles is uiteindelijk geen exacte kopie geworden, maar is wel gebaseerd op die locomotief. Ik vind het resultaat op de fles prachtig en ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om hem te mogen ontwerpen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.