Nieuws Mechelen Gouden Carolus Whisky Infused maakt naam waar

Gouden Carolus Whisky Infused maakt naam waar

Gouden Carolus Whisky Infused maakt naam waar

Voor de tiende maal vond de Brussels Beer Challenge plaats. De resultaten werden bekendgemaakt tijdens een ceremonie op Horeca Expo in Gent. Daar heeft Gouden Carolus Whiskey Infused van de Mechelse brouwerij Het Anker de naam waargemaakt. Het bier won goud in de categorie Speciality Beer / Speciality beer (Higher than 7 ABV). Naast Het Anker ging ook Duvel-Moortgat met heel wat medailles naar huis.

Voor zijn 10de editie registreerde de Brussels Beer Challenge een grote stijging van het aantal deelnemende bieren. Bijna 1.800 bieren uit 35 verschillende landen werden eind oktober beoordeeld door een internationale en professionele jury. Met 80 medailles blijft België de absolute koploper, vóór Italië (33 medailles) en de Verenigde Staten (32 medailles). China won de prijs voor het beste bier in competitie en Noorwegen kaapt de titel van ‘Brouwerij van het Jaar’ weg.

Naast de gouden medaille voor Gouden Carolus Whisky Infused behaalde Het Anker ook een zilveren medaille voor Gouden Carolus Hopsinjoor in de categorie Pale&Amber Ale / Belgian style IPA.

Duvel Moortgat moest zich tevreden stellen met enkele bronzen en zilveren medailles. Zo was er zilver voor Liefmans Kriek-Brut Xtra en Duvel. Vedett Extra White, Duvel 666 en Bolleke De Koninck behaalden brons in hun categorie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.