Nieuws Mechelen Groep Van Roey helpt stad met verhuis 636 zonnepanelen naar De Waterduivel

Groep Van Roey helpt stad met verhuis 636 zonnepanelen naar De Waterduivel

Groep Van Roey helpt stad met verhuis 636 zonnepanelen naar De Waterduivel

MECHELEN – De acht jaar oude zonnepanelen van het oude stadsmagazijn in de Grote Nieuwendijkstraat zijn verhuisd naar De Waterduivel, het gebouw waarin de uitvoeringsdiensten van Stad Mechelen en de brandweerzone Rivierenland gevestigd zijn. De verhuis werd in goede banen geleid door het Kempense bedrijf Groep Van Roey, dat ook een vestiging in Mechelen heeft.

Het gaat om 636 fotovoltaïsche panelen die sinds 2012 op het dak van het voormalig stadsmagazijn stonden en nu verhuisd zijn door het bedrijf Groep Van Roey naar het dak van het stadsgebouw ‘De Waterduivel’. “We investeren al langer in de plaatsing van zonnepanelen op ons patrimonium. Zo willen we meer groene stroom genereren voor onze stad en een goed voorbeeld zijn voor zowel individuele als zakelijke investeerders in groene en duurzame energie”, zegt Koen Anciaux, schepen van Gebouwen en Eigendommen.

De zonnepanelen nemen een dakoppervlakte in van 2300 m² en leveren een energieopbrengst van 136 MWH per jaar. De verwachte financiële opbrengst van deze panelen bedraagt € 63.920 per jaar.

“Door de zonnepanelen te hergebruiken, springen we duurzaam om met schaarse grondstoffen. We stellen de aankoop van nieuwe zonnepanelen uit en verlengen de levensduur van de bestaande panelen. Circulaire economie is een belangrijke beleidslijn voor stad Mechelen”, aldus schepen van Energie en Klimaat Marina De Bie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.