Nieuws Groep Verelst brengt opleggers in kaart met trackers van Sensolus

Groep Verelst brengt opleggers in kaart met trackers van Sensolus

Foto Groep Verelst

Groep Verelst brengt opleggers in kaart met trackers van Sensolus

PUTTE, GENT – Bouwonderneming Groep Verelst gebruikt voor zowel de levering als de opslag van beton en staal een grote vloot opleggers. Om de locaties van deze opleggers nauwgezet in kaart te brengen, beschikt elke oplegger voortaan over een tracker van Sensolus, specialist in connected asset management. Het dispatchteam van Verelst krijgt via deze trackers een duidelijk zicht op de up-to-date locaties, waardoor de vloot efficiënter ingezet kan worden.

Groep Verelst is sinds 1979 actief in de bouwsector. Met verschillende vennootschappen is Groep Verelst actief in woningbouw, semi-industrieel vastgoed, algemene bouw, en in staal- en betonstructuren.

Al het prefab beton en staal dat Verelst voor werven produceert, wordt op opleggers geladen en gestockeerd.Vroeger werden de locaties van deze opleggers manueel bijgehouden, en dat wat een heuse uitdaging.

“De chauffeurs moesten tot voor kort tijd vrijmaken om op elke site alle opleggers te noteren en de nummers en locaties vervolgens door te bellen naar de centrale”, vertelt vervoersmanager Frederik Ceulemans. “Deze manuele werkwijze werd elke dag herhaald en nam, gezien de omvang van de vloot, heel wat kostbare tijd in beslag. Locaties veranderen continu waardoor het niet vanzelfsprekend was om een goed overzicht te bewaren.”

Snel en efficiënt

Groep Verelst zocht daarom naar traceeroplossingen en kwam uiteindelijk bij Sensolus terecht. “We leverden voor elke oplegger een tracker die Verelst zelf eenvoudig kon installeren”, vertelt Michiel Raat, Business Developer bij Sensolus.

“In slechts een paar dagen tijd werd aan de voorkant van elke trailer een tracker geschroefd. Bij nieuwe opleggers gebeurt dit nu zelfs met sterke magneten, wat van de installatie al helemaal kinderspel maakt. De individuele trackers zijn gekoppeld aan de nummerplaat en in geen tijd krijgt Verelst zo een totaaloverzicht van alle locaties in het Sensolus-dashboard.”

“Zo krijgen we een totaaloverzicht van alle locaties in het Sensolus-dashboard.” Foto Sensolus

“Zonder dat overzicht waren we vroeger bij productiepieken van onze beton- of staalfabrieken genoodzaakt om meer opleggers te huren”, vult Ceulemans aan. “Vandaag kunnen we onze vloot optimaal inzetten. Bovendien gaan de batterijen van de trackers heel lang mee, tot wel meer dan vijf jaar. Want zo lang de oplegger niet beweegt, geeft de tracker één locatie door per dag, wat het stroomverbruik laag houdt.”

Onderhoud en keuring

Dankzij een nieuwe toepassing in het dashboard kan de bouwonderneming ook de planning voor technische keuringen of onderhoud optimaliseren. “We hebben een perimeter ingesteld rond verschillende sites zoals de hoofdzetel of werkplaatsen van Verelst”, vertelt Raat.

“Wanneer een oplegger die bijna binnen moet voor een onderhoud of keuring deze zone binnenrijdt, krijgt de gebruiker in het dashboard een melding. Op die manier kan de oplegger tijdig op de site gehouden worden en staat hij niet aan de andere kant van het land wanneer hij gekeurd moet worden.”

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.