Nieuws Mechelen Handelaars Geitestraat bedanken bouwvakkers met cadeaupakketten

Handelaars Geitestraat bedanken bouwvakkers met cadeaupakketten

Foto: Dirk Vertommen

Handelaars Geitestraat bedanken bouwvakkers met cadeaupakketten

MECHELEN – SINT-KATELIJNE-WAVER – De werkmannen die bezig zijn met de heraanleg van de Geitestraat in Mechelen werden vrijdag verrast met een hapje en een drankje. Ze kregen ook cadeaupakketten overhandigd. Op die manier wilden de handelaars in de straat de bouwvakkers bedanken voor hun inzet en hulpvaardigheid, want de winkels bleven tijdens de werken open en bereikbaar.

De Geitestraat, een verbindingsstraat tussen de IJzerenleen en de Bruul, in het centrum van Mechelen is één van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Sinds oktober wordt de straat heraangelegd en de zwaarste werken zijn inmiddels achter de rug. Zo werd er een gescheiden riolering geplaatst, werden de huisaansluitingen voor de nutsmaatschappijen vernieuwd en werd ook de eeuwenoude vliet die onder de straat loopt gestabiliseerd. De komende weken wordt de bestrating verder afgewerkt.

“Maar omdat het ergste leed nu geleden is, wilden we de bouwvakkers graag bedanken”, zegt Brigitte Buelens van kledingwinkel Poulain Carmin. “Ze hebben niet alleen snel gewerkt, ze waren ook altijd heel erg hulpvaardig en zorgden er steeds voor dat de klanten tot bij de winkels geraakten. Al was dat niet altijd even gemakkelijk. Zeker toen er een nieuwe riolering werd geplaatst, was de doorgang erg beperkt. Maar er werd steeds gezocht naar oplossingen zodat de hinder voor de handelaars en de klanten beperkt bleef.”

 

Om de werkmannen van aannemer Houwelyckx uit Sint-Katelijne-Waver te bedanken, werden ze vrijdagmiddag door de handelaars getrakteerd op een hapje en een drankje. “We stelden ook speciale geschenkpakketten samen”, zegt Karen Aerts van doopsuikerwinkel Karelicious. “De verschillende handelaars droegen hun steentje bij. Zo kwamen we tot gevarieerde pakketten met daarin onder andere warme sokken, werkhandschoenen, lekkere charcuterie en snoepjes.”

De arbeiders namen de geschenken met de glimlach aan. “Dit gebaar appreciëren we enorm”, zegt ploegbaas Jimmy Dockx. “Want meestal krijgen we alleen maar verwensingen naar ons hoofd geslingerd. Dat deze lieve handelaars achter ons staan, doet dan ook deugd. We vinden het belangrijk om de winkeliers en de klanten zo goed mogelijk te helpen. Zo hebben we er bijvoorbeeld altijd op gelet dat er bruggetjes en loopplanken waren. Het was niet altijd gemakkelijk in een smalle straat zoals de Geitestraat, maar dat onze inzet geapprecieerd wordt, is heel fijn.”

Kerstbomen en decoratie

Dat de grootste hinder net voor de drukke kerstperiode achter de rug is, is belangrijk voor de handelaars. Ze zorgen de komende weken overigens zelf voor de kerstsfeer. “Door de werken kan er in de straat geen kerstverlichting gehangen worden zoals in de rest van de stad”, klinkt het. “Daarom zorgen we zelf voor verlichting, decoratie en kerstbomen. Die worden de komende dagen geplaatst. Zo wordt de Geitestraat ook de volgende weken één van de gezelligste winkelstraten van de stad.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.