Nieuws Mechelen Heists farmabedrijf MSD wordt Organon

Heists farmabedrijf MSD wordt Organon

Heists farmabedrijf MSD wordt Organon

HEIST-OP-DEN-BERG – Farmareus MSD heeft in Heist-op-den-Berg een productie- en verpakkingsafdeling. Die verandert zijn naam nu naar Organon. Dat is het gevolg van de Amerikaanse beursgang van Organon waardoor een afsplitsing komt tussen MSD en Organon.

MSD splitst een gedeelte van zijn activiteiten af om ze onder te brengen bij de spin-off Organon. Het nieuwe bedrijf staat helemaal los van MSD. In de vestiging in Heist blijft de klemtoon liggen op productie en verpakking van gevestigde merken. “Dat was een strategische keuze”, zegt managing director Petra Willems van Organon Benelux aan Gazet van Antwerpen. “MSD blijft inzetten op innovatie, oncologie en vaccins. Onder Organon worden de gevestigde merken en de biosimilars ondergebracht. Tot slot zal Organon zich ook toespitsen op alles wat te maken heeft met vrouwengezondheid.”

Organon is een van oorsprong Nederlandse bedrijf. Via een aantal overnames kwam het in handen van MSD. De nieuwe spin-off Organong stelt in totaal negenduizend mensen tewerk. Negenhonderd daarvan op de site in Heist-op-den-Berg.

“We produceren en verpakken hier zo‘n honderd verschillende producten”, legt plant manager van Organon Heist François Marivoet uit. “In totaal vertrekken er hier op jaarbasis zo’n 160 miljoen verpakkingen. Maar 3 tot 5% daarvan blijft in de Benelux. De rest wordt wereldwijd verspreid. Onze inkomende goederen komen toe in een magazijn in Hulshout. Eens alles in Heist geproduceerd en verpakt is, gaan de producten naar onze opslagplaats in Boortmeerbeek. Van daaruit wordt alles verscheept over de hele wereld.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mechelen
Mechelen

Bluecrux neemt PlanDomino over

MECHELEN – Het Mechelse Bluecrux is een toonaangevende leverancier in proces- en technologieoplossingen voor planning, operations en transformatie. Het bedrijf… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.