Nieuws Mechelen Henry Van de Velde label voor B-AND-BEE

Henry Van de Velde label voor B-AND-BEE

Henry Van de Velde label voor B-AND-BEE

Foto Hannes Geipel.

Foto Hannes Geipel.

Woensdagavond werden in Bozar 19 Henry Van de Velde Labels 2015 uitgereikt aan producten of diensten die het afgelopen jaar werden ontwikkeld. Het pop-uphotel B-AND-BEE, ontworpen door het Mechelse bureau Achilles Design, was één van de winnaars.

B-AND-BEE is een innovatieve overnachtingsmogelijkheid. Het modulaire systeem kan tot vier lagen boven elkaar worden gestapeld. B-AND-BEE heeft de vorm van een honingraat en biedt een unieke ervaring aan de gebruikers. Bovendien speelt het in op de stijgende behoefte aan luxe op de festivalcampings. In elke module zijn opslagruimte voor bagage, een locker en licht en stroom aanwezig. Het bed kan heel eenvoudig worden omgevormd tot een comfortabele zetel.

De slaapcellen kunnen worden verhuurd of aangeboden aan festivalgangers en -organisatoren, occasionele gebruikers zoals event- en wedstrijdorganisatoren, groepen en hulpverleners (natuurrampen, opvang daklozen en vluchtelingen).

De cellen zijn eenvoudig en compact te stapelen voor transport, waardoor er een minimum aan lucht wordt getransporteerd. In tegenstelling tot een tent kunnen ze eenvoudig op verharde ondergrond worden geplaatst. Daardoor blijft de benodigde oppervlakte beperkt en kan er ook worden gekampeerd op verharde ondergronden en niet alleen op grasland.

De productie gebeurt volledig in België, voornamelijk in sociale werkplaatsen. B-AND-BEE is ontstaan vanuit een maatschappelijke doelstelling: meer tewerkstelling creëren voor de participerende, sociale werkplaatsen en hun aanverwante vzw’s. De productie, commerciële exploitatie en recuperatie van het hotel creëren extra werkgelegenheid voor mensen uit kansengroepen. Er wordt gewerkt met duurzame materialen.

De gratis tentoonstelling over de Henry Van de Velde Awards & Labels loopt van 14 januari tot en met 20 maart in de Foyers van BOZAR. Iedere bezoeker ontvangt een gratis catalogus.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.