Nieuws Mechelen Het Anker neemt Brussels abdijbier ‘La Cambre’ op in haar gamma

Het Anker neemt Brussels abdijbier ‘La Cambre’ op in haar gamma

De abdij van La Cambre

Het Anker neemt Brussels abdijbier ‘La Cambre’ op in haar gamma

MECHELEN – Het Anker start binnenkort met de productie en verkoop van het Brusselse abdijbier ‘La Cambre’. De Mechelse stadsbrouwerij sloot hiervoor een langdurige licentie-overeenkomst af met het Aartsbisdom Mechelen-Brussel.

Het huidige biergamma ‘La Cambre’ werd een achttal jaren geleden gecreëerd door een enthousiaste ondernemer uit Brussel, die geïnspireerd werd door de unieke geschiedenis van de Ter Kameren Abdij. Door de nieuwe licentie-overeenkomst gaan zowel de productie als de verkoop van de bieren over naar Het Anker.

Na een overgangsfase tot eindejaar, zullen de nieuw gebrouwen bieren vanaf begin januari 2022 worden verkocht in Brussel en per uitbreiding ook worden aangeboden via de distributiekanalen van Het Anker in België en in het buitenland. Na een afwezigheid van 40 jaar komt er zo opnieuw een abdijbier in het biergamma van Het Anker. Tot 1982 werden immers de abdijbieren van Floreffe geproduceerd in Mechelen.

Deze nieuwe start met ‘La Cambre’ bieren, die met hun lager alcoholpercentage het gamma ‘Gouden Carolus’ speciaalbieren mooi aanvullen, zal de brouwerij toelaten om haar merken een sterkere aanwezigheid te geven in de regio’s Brussel en Wallonië. De brouwerij voorziet hiervoor ook extra aanwervingen later dit jaar. De site van de abdij langs het Terkamerenbos werd onlangs overgenomen door de Federatie Wallonië-Brussel en zal volledig gerenoveerd worden tot een unieke abdijsite in hartje Brussel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.