Nieuws Mechelen Het Fietsatelier stelt elektrische rolstoelfiets gratis ter beschikking

Het Fietsatelier stelt elektrische rolstoelfiets gratis ter beschikking

Burgemeester Vandersmissen en schepen Gabriella de Francesco

Het Fietsatelier stelt elektrische rolstoelfiets gratis ter beschikking

MECHELEN – De stad Mechelen heeft een elektrische rolstoelfiets aangekocht en stelt deze, in samenwerking met het Fietsatelier, gratis ter beschikking van Mechelaars met een fysieke beperking.

Al een tiental jaar heeft Stad Mechelen twee fietsen voor mindervaliden te leen in het Fietsatelier. Al die tijd werden ze veelvuldig gebruikt en goed onderhouden. Nu worden ze niet meer aangeboden wegens te versleten. Op vraag van de gebruikers kocht de stad een nieuw exemplaar aan, met een prijskaartje van 9.845 euro. Net zoals bij het al bestaande deelsysteem van elektrische bakfietsen, werkt Stad Mechelen samen met het Fietsatelier voor het onderhoud en het aanbieden van deze fietsen.

Met de VeloPlus rolstoeltransportfiets van Van Raam kunnen rolstoelgebruikers vervoerd worden. Via een kantelbare oprijplaat kan de passagier, zonder tilhulp of veel krachtinspanning, op het plateau van de fiets gereden worden.

“Een inclusieve stad is er eentje die je letterlijk en figuurlijk zonder drempels moet kunnen beleven, en met dit initiatief maken we verder werk van onze leeftijdsvriendelijke en toegankelijke fietsstad”, zegt schepen voor gelijke kansen en toegankelijkheid Gabriella De Francesco. “Trapper en passagier delen de fiets, dus naast het opsnuiven van gezonde buitenlucht kunnen ze ondertussen ook een goede babbel slaan met elkaar.”

“Ons aanbod van deelfietsen, e-deelbakfietsen breiden we nu uit met een gloednieuwe elektrische deelrolstoelfiets. Dat is fietsgenot voor twee en zet onze fietsbeleid weer in de juiste versnelling”, voegt burgemeester Alexander Vandersmissen er graag aan toe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.