Nieuws Mechelen Hippe foodbar Fika opent deuren in Lierse binnenstad: “Passies voor koffie, lekker eten en Scandinavië vloeien hier samen”

Hippe foodbar Fika opent deuren in Lierse binnenstad: “Passies voor koffie, lekker eten en Scandinavië vloeien hier samen”

Hippe foodbar Fika opent deuren in Lierse binnenstad: “Passies voor koffie, lekker eten en Scandinavië vloeien hier samen”

LIER, BERLAAR – De Lierse binnenstad is sinds deze week een hip en trendy horeca-adresje rijker. In een nieuw handelspand in de Kanunnik Davidlaan opende zaakvoerster Ellen Foubert – een Berlaarse met Waaslandse roots – maandag foodbar Fika. Klanten vinden er een uitgebreid aanbod aan broodjes, salades, soep, gebak en drankjes terug. Je kunt je bestelling meenemen of ter plaatse consumeren in een knappe verbruiksruimte.

Jaren geleden runde Ellen Foubert al een broodjeszaak in Lier. Intussen begon het terug te kriebelen om op eigen benen te staan. Ze kocht daarvoor een nieuw handelspand aan in het nieuwe complex Handbogenhof, vlak bij het Sint-Gummaruscollege en Campus Sint-Ursula.

 

Samen met haar echtgenoot ontfermde Ellen zich over de inrichting van het nieuwe handelspand. — © Joren De Weerdt

“In mijn gedroomde foodbar komen mijn passie voor koffie, mijn liefde voor lekker eten en mijn bewondering voor het mooie Scandinavië samen”, vertelt Ellen. “Een pand aankopen in Lier was eigenlijk een logische keuze. Ik wilde zeker niet meer huren zoals vroeger en ik wilde ook geen 45 minuten rijden om op mijn werk te zijn. Natuurlijk hou ik ook van de stad. Met de zaak hoop ik er een wat hipper en meer trendy element te introduceren, iets waar ik tot nu toe al behoorlijk wat positieve reacties op kreeg.”

Zweeds begrip

Ellen en haar echtgenoot koesteren allebei een grote liefde voor Scandinavië. “De naam Fika verwijst naar een Zweeds begrip dat staat voor een rustmoment met vrienden en familie. Er hoort altijd een tas koffie met iets lekkers bij”, legt Ellen uit. “Een letterlijke vertaling bestaat er niet voor. In landen als Zweden en Noorwegen zijn foodbars zoals de onze ingeburgerd. De mentaliteit is er ook wat anders. Mensen nemen er uitgebreid de tijd om te brunchen.”

Ellen en haar echtgenoot zijn verslingerd aan Scandinavië. “De mentaliteit is er wat anders. Mensen nemen er uitgebreid de tijd om te brunchen.” — © Joren De Weerdt

Je kunt bij Fika een bestelling meenemen, maar er is ook een verbruiksruimte voor wie liever aan tafel geniet. “We hebben een groot aanbod aan broodjes, salades, soep, gebak en drankjes voor wie snel iets wil uithalen”, zegt Ellen. “Voor de vroege vogels zijn we er ook met een ontbijt voor onderweg. Om je takeaway vlot te laten verlopen, kan je ook online bestellen en afrekenen. Voor klanten in onze verbruiksruimte hebben we een aparte kaart met een wat specialer aanbod dan het klassieke broodje kaas.”

Weekendedities

De inrichting van de zaak deed Ellen samen met haar echtgenoot. “We waren er de ideale tandem voor. Dag in dag uit waren we ermee bezig”, vertelt ze. “De uitbating is voortaan wel mijn verantwoordelijkheid. Mijn echtgenoot blijft werken voor het bedrijf waar hij al dertig jaar werkt en waar ik voordien ook aan de slag was als field analist. Ik kan wel rekenen op de hulp van twee vaste medewerkers en enkele studenten.”

Je kunt bij Fika terecht voor takeaway, of je kunt je neerploffen in de verbruiksruimte. — © Joren De Weerdt

Foodbar Fika is in principe op weekdagen geopend van 7.30 tot 17u. Af en toe plant Ellen ook in weekends klanten te ontvangen. “Volg zeker onze sociale media voor updates en de openingsuren van weekendedities”, laat ze nog weten.

www.fika-lier.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.