Ken Verschueren small Chef Ken Verschueren van Tinèlle

Hoe doen restaurants uit onze regio het in nieuwe Gault & Millau?

MECHELEN – BORNEM – SINT-AMANDS – LIER – DUFFEL – SINT-KATELIJNE-WAVER – RUISBROEK - Maandag werd de 18de editie van de Gault & Millau gids voorgesteld. In onze regio kreeg chef Thierry Theys van Nuance in Duffel een 18/20 en won hij bovendien de titel van ‘Dessert van het jaar’. Tinèlle in Mechelen kreeg een half punt meer dan vorig jaar en The Chick (Mechelen) en La Route (Ruisbroek) werden voor het eerst in de lijst opgenomen. Hieronder een overzicht van de restaurants uit onze regio die de gids haalden.

De anonieme inspecteurs van de gids hebben ook in dit moeilijke jaar in België meer dan 1270 restaurants gerecenseerd, waaronder ook meer dan 100 nieuwe adressen. Met de uitgave van deze gids wenst Gault&Millau de sector meer dan ooit de aandacht te geven die ze verdient, en de restaurateurs en gasten een perspectief te bieden op de toekomst.

Nuance uit Duffel stijgt naar een topscore van 18/20 en kreeg de prijs voor ‘Dessert van het jaar’.

Nuance – Duffel                                          18/20
Eyckerhof – Bornem                                  16/20
Centpourcent – Sint-Katelijne-Waver    15/20
Tinèlle – Mechelen                                     14,5/20 (stijging)
Numerus Clausus – Lier                            14/20
Petit Cuistot – Lier                                      14/20
Café D’O – Sint-Amands                            13,5/20
De Vijfhoek – Sint-Katelijne-Waver        13,5/20
La Route - Ruisbroek                                   13/20 (nieuw in de lijst)
’t Witte Goud – Leest                                  13/20
Salto – Lier                                                    13/20
Magma – Mechelen                                     13/20
Motus – Puurs                                              13/20
Bistro Achilles – Hombeek                        12/20
Goudt – Lier                                                 12/20
Cosma – Mechelen                                      12/20
De Fortuyne – Mechelen                            12/20
M-Eatery – Mechelen                                 12/20
The Chick – Mechelen                                12/20 (nieuw in de lijst)
The Dining Room – Sint-Amands            12/20

De Gault&Millau gids is ook dit jaar veel meer dan alleen een restaurantgids. In de gids 2021 brengt de uitgever naast de POP-cahier maar liefst vijf andere rijk geïllustreerde cahiers. De App en de website blijven bijkomende en gratis tools die een steeds groter succes kennen, zonder dat zich dat uit in het aantal verkochte gidsen. CEO Marc Declerck wijst er niet zonder trots op dat Gault&Millau met 28.500 verkochte exemplaren in de voorverkoop met een grote voorsprong de Belgisch-Luxemburgse leider van de sector blijft.

De Gault&Millau Belux gids 2021 ligt vanaf midden deze week in de boekhandel en kost nog steeds 29 euro. Hij kan ook worden besteld op de website shop.gaultmillau.be