Nieuws Mechelen hondenkoekjesbakkerij TL Doggycare steunt Dierenbescherming

hondenkoekjesbakkerij TL Doggycare steunt Dierenbescherming

hondenkoekjesbakkerij TL Doggycare steunt Dierenbescherming

MECHELEN – Zaakvoerster Kim Troch van hondenkoekjesbakkerij TL Doggycare overhandigde donderdag hondenkoekjes en cupcakes aan de Dierenbescherming Mechelen. De schenking werd mogelijk gemaakt door de klanten van de bakkerij. Bij aankoop van een speelgoedmand ging een deel van de opbrengst naar de aankoop van de koekjes.

De Dierenbescherming in Mechelen beschikt zelf niet over een budget voor de aankoop van hondenvoeding, maar de vijftig viervoeters die er opgevangen worden moeten natuurlijk wel eten. Daarom doet de Dierenbescherming een beroep op giften van particulieren, ondernemers en fabrikanten.

Toen het asiel een tijdje geleden zonder hondenkoekjes dreigde te vallen, werkte Kim Troch van Tender Loving Doggycare in de Blauwhondstraat in Mechelen een steunactie uit.

“Als beginnende ondernemer is het moeilijk zomaar grote schenkingen te doen”, zegt de zaakvoerster van de hondenkoekjesbakkerij. “Daarom rekende ik op de steun van mijn klanten. Bij aankoop van een speelgoedmand steunden ze de schenking aan de Dierenbescherming. Als extraatje kregen ze 30% korting op de mand. Op die manier heb ik heel wat manden kunnen verkopen en kon ik dus ook heel wat producten schenken. In totaal gaat het om zo’n drie kilogram aan hondenkoekjes en enkele zakken voeding.”

 

Enkele asielhonden smullen van de cupcakes. — © Stijn Van de Sande

Cupcakes

In haar bakkerij bakte Troch ook nog eens meer dan vijftig cupcakes voor de honden in het asiel. “Die werden geschonken door een klant die geen nood had aan een speelgoedmand, maar wel graag wilde steunen. Hij besliste daarom om voor iedere hond die door de Dierenbescherming opgevangen wordt een lekkere cupcake te kopen. Het is fantastisch om te zien hoe mijn klanten niet alleen hun eigen honden in de watten leggen, maar ook het beste voorhebben met de asielhonden.”

Voor de Dierenbescherming is iedere schenking mooi meegenomen. “Door de coronacrisis werd er minder gedoneerd en bij de start van de oorlog in Oekraïne hebben veel mensen daar wat geld voor vrijgemaakt”, zegt Anouk Baetens. “Daardoor moeten we af en toe een nieuwe oproep lanceren. Zo zijn we zeker dat er altijd voldoende voeding beschikbaar is. De hondenkoekjes maken daar een belangrijk deel van uit. ’s Avonds krijgt iedere hond namelijk nog een koekje. Daar kijken ze erg naar uit.”

“Dat iedere hond ook een cupcake kreeg, is extra leuk”, zegt Baetens. “Want het is niet omdat ze in een asiel verblijven, dat de honden niet verwend mogen worden. Het is ook een goede manier om hun gedachten even te verzetten. Het is iets nieuw waar ze een tijdje mee bezig kunnen zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.