Foto: Dirk Vertommen

Horecazaak De Boekt zoekt nieuwe eigenaar: “Uitbater Renilde gaat ook na de verkoop nog door”

Horecazaak De Boekt in Gestel (Berlaar) staat te koop. De erfgenaam van de familie Lamot wil het pand van de hand doen, al is het de bedoeling dat de vaste uitbaatster gewoon doorgaat.

Het vastgoed op de grens met Kessel (Nijlen) wordt verkocht door Wijns Vastgoed. De vraagprijs bedraagt 925.000 euro. “De Boekt is een begrip in de streek, waar iedereen welkom is. Het is voor veel mensen een vast ontmoetingspunt bij wandel- en fietstochten. De zaak wordt al 38 jaar uitgebaat door Reinilde Roelants, die dat met hart en ziel doet. Ze is nog steeds even gemotiveerd als in haar beginjaren, ze heeft een lopend contract en het is de bedoeling dat ze ook na de verkoop doorgaat”, zegt makelaar Johan Steenbergen van Wijns Vastgoed.

De totale oppervlakte van het domein is 61 are. Het gaat om een handelszaak met woonst nabij de dijk van de Grote Nete. Er is een overdekt terras vooraan, de handelsruimte met bar, een industriële keuken en een doorloopgang vanuit het handelsgedeelte naar het tuinterras. Op de eerste verdieping bevindt zich een woonkamer met vier slaapkamers. Verder op het domein is er nog een schuur met zolder en een feestzaal.

“De erfgenamen van de familie Lamot hebben eerder op de Markt verschillende panden verkocht rond de oude brouwerij. Ze waren al langer van plan om ook De Boekt te verkopen en dat gebeurt nu. Het is het laatst overgebleven pand uit de horeca-eigendommen van de familie”, geeft Johan Steenbergen van Wijns Vastgoed nog aan.

Uitbaatster Renilde Roelants bevestigt aan deze krant dat ze nog wil doorgaan. De Boekt is gesloten van 5 juni wegens vakantie, de deuren gaan opnieuw open op 24 juni.

Sinds 1895 staat Herberg De Boekt vermeld als afspanning nabij de vroegere veerpont en losplaats. Er was toen een badplaats en na een frisse duik werd er toen al een pintje gedronken in de herberg.