Nieuws Mechelen Houthandel en verpakkingsspecialist Keuleers & Co doet geslaagde overname binnen de familie

Houthandel en verpakkingsspecialist Keuleers & Co doet geslaagde overname binnen de familie

Houthandel en verpakkingsspecialist Keuleers & Co doet geslaagde overname binnen de familie

BONHEIDEN – NV Keuleers & Co uit Bonheiden is een gespecialiseerde houthandel en verpakkingsspecialist die focust op kwalitatieve producten en een flexibele en snelle service. In de loop van dit jaar werd het bedrijf overgelaten binnen de familie van vader op zoon. Een delicate opdracht die mee in goede banen werd geleid door externe adviseurs.

In 1950 begonnen de broers Jules en Alfons Keuleers met de productie van houten kisten voor de groententeelt. Dankzij hun betrouwbare houten verpakkingen en hun klantgerichtheid groeide de klantenportefeuille snel.

Derde generatie
Vandaag wordt het houtverwerkend familiebedrijf geleid door Jeroen Keuleers en zijn neef Erik Keuleers, zij zijn de derde generatie. De focus op hoogwaardige producten, een grote stock en een uitmuntende service is gebleven terwijl de expertise nog verder gegroeid is.

Keuleers & Co werpt zich op als verpakkingspartner en kistenmakerij voor kleine en grote bedrijven uit verschillende sectoren: automobiel, luchtvaart, logistiek, machinebouw, farmaceutica, enz. Ook professionele aannemers en doe-het-zelvers kunnen bij houthandel Keuleers & Co terecht voor kwalitatief bouwhout voor grote en kleine projecten.

Overname binnen de familie
Twee jaar terug besloot de vader van Jeroen om het bedrijf over te laten aan de volgende generatie. “Hij besloot dat niet te doen door een traditionele schenking. Omdat er ook nog broers en zussen waren die niet mee in het bedrijf zouden stappen was dat een delicate opdracht. Er werd besloten om de aandelen te verkopen aan de familieleden die het bedrijf zouden verder zetten en daarnaast met een familiecharter te werken. Daardoor blijft het vastgoed bijvoorbeeld wel van de volledige familie”, legt Jeroen uit.

Delicate opdracht
Zo’n overname binnen de familie is natuurlijk geen eenvoudige klus en kan in sommige gevallen wellicht tot wrevel of zelfs ruzie binnen de familie leiden. Nadat Jeroen en Erik een aantal infosessies van Unizo en van Vlaio volgden over dit onderwerp, besloten ze om zich te laten bijstaan door een externe partner als onafhankelijke partij. “We kozen voor het bureau Expertise². Zij zorgden voor een eerlijke waardering van het bedrijf. Daarna onderzochten ze of Erik en ikzelf wel geschikte kandidaten waren en of we wel de nodige kennis en ervaring hadden. Mocht dat niet het geval geweest zijn dan zouden we met een externe manager hebben moeten werken. Uiteindelijk verkregen mijn neef en ik elk 50 % van de aandelen”, vertelt Jeroen.

Externe partner
Volgens Jeroen nam het hele overnameproces bijna twee jaar in beslag maar verliep alles redelijk goed. “Het was wel belangrijk om ons te laten bijstaan door externen. Binnen een familie moet iedereen zich gehoord voelen of het dreigt mis te lopen. Of ik een tip heb voor andere familiebedrijven? Het is heel belangrijk om altijd transparant te communiceren.”

Heb je zelf plannen om je bedrijf te verkopen of een overname te realiseren? Het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren (VLAIO) staat je graag bij met raad en daad! Volg zeker ook de activiteiten in het kader van de Week van de Bedrijfsoverdracht, die georganiseerd wordt van 16 tot 20 november 2020.
https://www.weekvandebedrijfsoverdracht.be/

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.