Nieuws Mechelen HTMS is finalist Belgian Maker Award

HTMS is finalist Belgian Maker Award

HTMS is finalist Belgian Maker Award

De finalisten van de Belgian Maker Awards, een initiatief van Unizo en DHL Express, zijn bekend. Onder meer HTMS, voluit High Tech Metals Seals, uit Mechelen behoort tot de vijf kanshebbers op de overwinning. Verder vullen Aluvision uit Deinze, Brouwerij Huyghe uit Melle en La Fille d’O uit Gent en Slabbinck nv uit Brugge het lijstje aan. De Belgian Maker Award is een onderscheiding voor het beste productiebedrijf van Vlaanderen en Brussel.

“Belgische makers die een focus hebben op innovatie en aandacht voor circulaire economie zetten concrete stappen richting een veelbelovende toekomst voor de maakindustrie”, aldus Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo. Met de award wordt dit gestimuleerd. De bedrijven moeten de ambassadeurs in binnen- en buitenland worden. “De genomineerden werden geselecteerd op basis van de mate waarin ze hun productie en producten innoveren, de manier waarop ze maatschappelijk verantwoord ondernemen, hun export en de financiële resultaten die ze konden voorleggen.”

HTMS, opgericht in 1999, produceert hoogtechnologische metalen dichtingen die in extreme omstandigheden gebruikt worden. Het bedrijf heeft zo de afgelopen jaren een unieke marktpositie kunnen innemen op internationale nichemarkten zoals lucht- en ruimtevaart, offshore en kernfusie. Zo werkt het bedrijf voor veeleisende klanten als NASA en Airbus. “Op vlak van innovatie is HTMS de concurrentie ver voor. Bovendien is het een jong en dynamisch bedrijf dat op korte termijn wereldleider is geworden, oog heeft voor ecologie en maatschappelijk verantwoord ondernemen, en een goede financiële situatie kan voorleggen.”

Onlangs kwam er een delegatie van de vakjury op bedrijfsbezoek om een laatste keer een oordeel te vellen. De winnaar wordt op 22 juni bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.