Nieuws Mechelen Ict-dienstverlener Ordina doet het goed in België

Ict-dienstverlener Ordina doet het goed in België

Ict-dienstverlener Ordina doet het goed in België

De omzet van de Nederlandse ict-dienstverlener Ordina, met BeLux-kantoor in Mechelen, is in 2016 gedaald met 1,3 % tot 343,6 miljoen euro. In Nederland daalt de omzet met 5,8 % naar 256,1 miljoen, maar in België en Luxemburg is de omzet het afgelopen jaar gestegen met 14,6 % naar 87,5 miljoen.

Ordina heeft in Nederland voornamelijk verlies geleden in de overheidsmarkt en de financiële sector. Het bedrijf hoopt de omzet daar dit jaar opnieuw te laten stijgen. Ordina wil in de Benelux zevenhonderd nieuwe ict’ers aannemen om de omzet dit jaar te laten groeien.

De groei in de industrie is vooral afkomstig uit de logistieke sector. Zo heeft de ict-dienstverlener opdrachten binnengehaald bij Schiphol, ProRail en het Rotterdamse Havenbedrijf. De grote groei in de zorg (+ 36%) wordt veroorzaakt doordat het een relatief kleine markt is voor Ordina. “Opdrachten voor farmaceutische bedrijven in België en Luxemburg zijn verantwoordelijk voor de omzetgroei in deze branche”, aldus CEO Stépan Breedveld.

“Na een matig vierde kwartaal sluiten we 2016 winstgevend en schuldenvrij af. De omzet is het afgelopen jaar gedaald, met name in de overheidsmarkt en financiële dienstverlening in Nederland. In België en Luxemburg zijn de omzet en winstgevendheid sterk toegenomen. Alle aandacht is nu gericht op het ombuigen van de krimp naar groei in Nederland”, aldus Stépan Breedveld die in april wordt opgevolgd door Jo Maes.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.