Nieuws Mechelen Imeldaziekenhuis plant een ‘zorgboom’

Imeldaziekenhuis plant een ‘zorgboom’

Imeldaziekenhuis plant een ‘zorgboom’

BONHEIDEN – We leven al meer dan anderhalf jaar in een zeer uitzonderlijke crisis die nog steeds heel veel vergt van in de eerste plaats het personeel in de zorg, maar ook van patiënten en hun familie. Het Imeldaziekenhuis plant een zorgboom om in de eerste plaats iedereen te bedanken voor de grote inspanningen die geleverd werden en nog steeds worden. Deze boom zal eveneens een gedenkboom zijn voor iedereen die op welke wijze dan ook slachtoffer werd in deze crisis.

Of we als ziekenhuis een zorgboom wilden planten, dit was de vraag die we als directie ontvingen van Jo Maes, een burger uit Bertem met een passie voor bomen. Een zorgboom als teken van dank en steun voor de medewerkers en patiënten, maar ook een gedenkboom voor alle slachtoffers van de coronacrisis”, zegt Bart Pardon, algemeen directeur.

Bij de boom staat een bordje met een toelichting bij de symbolische betekenis. Zo kan iedereen even stilstaan bij deze plek, bij de bijzondere tijd die het ziekenhuis gekend  heeft (en nog steeds kent) en bij de slachtoffers die zo nooit zullen vergeten worden.

De zorgboom staat symbool voor de samenwerking tussen en de zorg voor elkaar. De goede zorgen die een boom levert zoals schaduw, koelte, bescherming en verbetering van de luchtkwaliteit staan symbool voor de goede zorgen die geleverd worden door het zorgpersoneel. Een boom staat, net als het zorgpersoneel, elke dag paraat om te zorgen, in weer en wind. De boom, een Olm, werd officieel ingehuldigd en ‘verlicht’ door Bart Pardon, algemeen directeur.

“Met deze boom wordt een herinnering geplant aan de COVID-periode. Een periode waarin we moesten werken in een situatie die elke dag en soms elk uur veranderde, waarin er constant moest worden bijgestuurd. Een periode ook waarin de solidariteit binnen het ziekenhuis bijzonder groot was. Waarin we hard, maar ook heel goed hebben samengewerkt. Op vandaag is het nog niet echt een herinnering, want we zitten middenin de vierde golf, die door de uitval van heel wat collega’s nog zwaarder weegt dan de vorige. Deze boom zal voor altijd symbool staan voor de deze gezondheidscrisis die we dankzij onze Imeldaspirit, blijven gaan met een koel hoofd en een warm hart, hebben kunnen doorstaan.” geeft Stijn Van Loon, zorgcoördinator, als reactie op het inhuldigen van de boom.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.