Nieuws Mechelen Indigo opent multifunctionele en grootste randparking van Mechelen

Indigo opent multifunctionele en grootste randparking van Mechelen

Foto: Dirk Vertommen.

Indigo opent multifunctionele en grootste randparking van Mechelen

MECHELEN – Maandagochtend opende Indigo ‘Keerdok’, zijn achtste parking in de stad Mechelen. De parkeertoren heeft zeven verdiepingen en 516 plaatsen. Op de benedenverdieping komt ook een supermarkt en Voka-Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen verhuist in het voorjaar naar kantoren op de bovenste verdiepingen.

Parking Keerdok ligt in de nieuwe Antonia Wolverstraat. Je kan het vanaf de N16 rechtstreeks binnenrijden. In- en uitrijden gaat ook via het kruispunt met de Elektriciteitsstraat. Een tweetal jaar is er gebouwd aan de parkeertoren die zo’n 25 miljoen euro kostte.

“Het is een duurzaam en multifunctionele parkeerplaats. Wij hebben het gebouw niet ontworpen als een parkeergarage, maar als een kast waarin alle mogelijke functies kunnen passen. Dat vertaalt zich in de hoogte van de verdiepingen die over de volledige breedte vrij zijn van kolommen.”, legt Wim Straetmans van projectontwikkelaar Kairos-Montreal uit.

Parking Keerdok telt in totaal zeven verdiepingen waar je kan parkeren: vijf in de hoogte, twee ondergronds. De ervaring in andere steden leert dat zulke randparkings vaak blijven leegstaan. De stad was dan ook een tijdje op zoek naar een uitbater. Dat is uiteindelijk Indigo geworden, dat daarmee in Mechelen zijn achtste parking uitbaat. “Het duurt gemiddeld vijf jaar eer een parking op niveau zit. Ook deze parking is gebouwd op de groei, maar we zijn ervan overtuigd dat het een succesverhaal wordt”, vertelt Philippe Vranckx, general manager van Indigo.

 

 

Foto: Dirk Vertommen.

De topman van het parkeerbedrijf wijst op de dubbele functie van parking Keerdok. “Het is eigenlijk geen randparking, want in de toekomst zal ze deel uitmaken van een nieuwe stadswijk”, zegt Vranckx. Over enkele jaren kunnen ook bewoners van de stadswijk aan het Keerdok hier hun auto kwijt, nu al de hotelgasten van Van der Valk.

De parkeertoren telt driehonderd parkeerplaatsen meer dan de vroegere randparking op het Rode Kruisplein. Daar moest je alleen op weekdagen betalen en niet tijdens het weekend. Het eerste uur parkeren, kost in parking Keerdok 1,60 euro. “Overdag tussen 8 en 20u betaal je maximaal zes euro”, zegt Koen De Houwer, regiomanager bij Indigo.

“15-minutenstad”

“Parking Keerdok is een voorbeeld van een 15-minutenstad. Je kan hier niet alleen de wagen stallen, maar ook inkopen doen, gebruikmaken van het afhaalpunt voor postpakketten of een bezoek brengen aan horeca in de buurt”, zegt Philippe Vranckx van Indigo. Met 24 laadpunten voor elektrische wagens, waaronder vier snelladers, is de garage een belangrijke plek om te laden.

Het panoramisch dakterras. Foto: Dirk Vertommen.

De nieuwe parkeertoren is overigens meer dan zomaar een parking. Op de benedenverdieping opent Louis Delhaize begin 2023 een buurtsupermarkt van duizend vierkante meter. Voka-Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen verhuist in het voorjaar naar kantoren op de bovenste verdiepingen.

Op 25 november ‘Local Friday’ kun je van 10 tot 22u gratis parkeren in parking Keerdok.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.