Infradata en Broadforward helpen gsm-bellers lokaliseren

MECHELEN - Telenet heeft een akkoord gesloten met Infradata en Broadforward die oplossingen gaan leveren voor location based services. De dienst is bedoeld om snel mensen te lokaliseren die met hun gsm bellen.

Het systeem kan worden gebruikt om mensen op te sporen die met hun gsm de hulpdiensten bellen of om gsm-locaties door te geven voor gerechtelijke onderzoeken.

Reseller Infradata uit Zaventem en het Nederlandse Broadforward werden geselecteerd om de bestaande location based services van Telenet te vervangen. De oplossing van Broadforward is gebaseerd op software die met meerdere protocollen om kan gaan en ook met toekomstige 5G-netwerken werkt.

"Zowat 70 tot 80 procent van alle oproepen naar hulpdiensten gebeurt met een gsm", zegt Luk Bruynseels, directeur mobiele technologie bij Telenet.

"Met de informatie over netwerklocatie kunnen we bijkomende gegevens aan de hulpdiensten aanreiken, zodat ze, wanneer het er op aankomt, de mensen kunnen vinden. De oplossing werkt in een omgeving met verschillende netwerkleveranciers en over verschillende netwerktypes."