Nieuws Mechelen Internationaal congres kiest Mechelen als gaststad

Internationaal congres kiest Mechelen als gaststad

Internationaal congres kiest Mechelen als gaststad

MECHELEN – Goed nieuws, want in 2023 mag Mechelen zich gaststad noemen voor het Hands ON! – congres. Na het Europees congres van Worldchefs in 2019 is dit het tweede grote internationale associatiecongres dat neerstrijkt in Mechelen.

Hands On!, is de internationale vereniging van kinderen in musea. Met hun werking pleiten ze ervoor dat musea nieuwsgierigheid en verbeelding moeten prikkelen bij de kinderen die ze bezoeken. De organisatie zet zich in voor de professionalisering van alle musea waar kinderen welkom zijn. Niet alleen op het gebied van tentoonstellingsontwerp en programma’s, maar ook op het gebied van financieel en personeelsmanagement.
“Het Hands On!-congres heeft een sterke reputatie, een zeer sterk inhoudelijk programma en bijzonder groot engagement van de deelnemers. Het congres kent daardoor een opmerkelijk groot wereldwijd bereik”, vertelt Björn Siffer, schepen van cultuur. “We versterken hiermee onze internationale uitstraling en onderstrepen de voortrekkersrol als Mechelen Kinderstad.”

Hands On! organiseert Europa’s enige museumcongres speciaal voor kinderen om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kindereducatie in musea, kindermusea en wetenschapscentra te verkennen. Tijdens de conferentie komen keynote sprekers aan bod en worden workshops en exclusieve museumbezoeken georganiseerd. In samenwerking met de European Museum Academy zal tijdens de conferentie ook de jaarlijkse Children in Museums Award uitgereikt worden.
“Congressen creëren een duidelijke economische meerwaarde voor lokale handel en horeca, maar naast een economische return draagt het congres ook een maatschappelijke meerwaarde voor Mechelen met zich mee”, besluit Björn Siffer.

Er worden zo’n 200 tot 300 deelnemers verwacht: professionals van musea en wetenschapscentra, die zich toeleggen op het ontwikkelen van een aanbod voor jonge bezoekers. Het congres duurt 3 dagen en vindt plaats van 25 tot 27 oktober 2023.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.