Nieuws Mechelen Ivarem haalde in laatste twee jaar 975 ton asbest op

Ivarem haalde in laatste twee jaar 975 ton asbest op

Ivarem asbest Foto: Ivarem.

Ivarem haalde in laatste twee jaar 975 ton asbest op

REGIO – Afvalverwerkingsbedrijf Ivarem heeft in twee jaar tijd 975 ton asbest opgehaald bij mensen thuis uit tien verschillende gemeenten in de regio Mechelen. “Het is belangrijk dat asbest zo snel mogelijk verwijderd wordt.”

Sinds 1 oktober 2020 is het mogelijk voor inwoners uit de tien gemeenten van Ivarem om asbestcementafval aan een voordelige prijs aan huis te laten ophalen. Het gaat om grote hoeveelheden (meer dan 1m³) zoals golfplaten, leien en vloertegels. Voor kleine hoeveelheden (minder dan 1m³) kunnen inwoners terecht bij het recyclagepark.

Tussen 1 oktober 2020 haalde het bedrijf 975 ton asbest op bij de mensen thuis, met centrum Mechelen als koploper. Daar werd zo’n 173 ton opgehaald. Putte komt met 156 op plaats twee en Puurs-Sint-Amands met 138 ton op drie.

Asbestcementafval houdt heel wat gezondheidsrisico’s in. “Helaas zijn er nog veel gebouwen in onze regio waar asbest aanwezig is. Daarom is het belangrijk dat het zo snel mogelijk verwijderd wordt”, klinkt het bij Ivarem.

Afspraak

Op de website van Ivarem kan je nagaan of je de asbest zelf kan verwijderen. “Als je hechtgebonden asbest zoals golfplaten of leien wil laten ophalen, kun je een afspraak maken op de website”, zegt Koen Anciaux. “Dan komt onze asbestmedewerker bij je langs om je te voorzien van beschermingsmateriaal en de nodige asbestzakken.”

 

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.