Nieuws Mechelen Jambon en Crevits huldigen nieuw trainingscentrum Pfizer in

Jambon en Crevits huldigen nieuw trainingscentrum Pfizer in

Jambon en Crevits huldigen nieuw trainingscentrum Pfizer in

PUURS – Farmabedrijf Pfizer in Puurs-Sint-Amands heeft een nieuw trainingscentrum. Vlaams minister-president Jan Jambon en viceminister-president Hilde Crevits hebben het centrum – tijdens een Vokastage – ingehuldigd. In het centrum kunnen nieuwe medewerkers oefenen voor het echte werk.

Jan Jambon en Hilde Crevits waren maandag aan de beurt voor hun Voka zomerstage. Ze bezochten de productiesite waar het Pfizer-vaccin wordt gemaakt en verpakt. Tijdens het bezoek – onder leiding van managing director Luc Van Steenwinkel – werd ook het nieuwe trainingscentrum ingehuldigd. Nieuwe medewerkers maken sinds deze zomer gebruik van het centrum.

Vanuit Voka hadden Tom Laveren (gedelegeerd bestuurder Voka Mechelen-Kempen) en Hans Maertens (gedelegeerd bestuurder Voka vzw) nog een boodschap. “We zijn wereldkampioen in het vaccineren. Mede dankzij Pfizer. We moeten nu ook kampioen worden in het activeren van mensen. De werkgelegenheidsconferentie is vandaag (dinsdag) begonnen. We verwachten échte ingrepen. Een bedrijf als Pfizer zoekt momenteel 200 mensen. Ze zijn geen uitzondering. Het tekort aan handen is voelbaar in heel veel bedrijven. Op dit moment raken er in de regio Mechelen-Kempen meer dan 6.500 vacatures niet ingevuld. De groei van onze bedrijven wordt zo bedreigd. Vlaanderen moet eigen accenten leggen voor het arbeidsmarktbeleid.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.