Nieuws Mechelen Jan Simons ruilt Lamot voor Meet in Mechelen

Jan Simons ruilt Lamot voor Meet in Mechelen

Jan Simons (foto: Dirk Vertommen)

Jan Simons ruilt Lamot voor Meet in Mechelen

MECHELEN – 16 jaar lang was Jan Simons (60) directeur van het congrescentrum Lamot in Mechelen. Nu ruilt hij die functie in voor een job bij Meet in Mechelen waar hij onder meer de strategie zond zakentoerisme en MICE verder zal uitwerken.

Jan Simons stond mee aan de wieg van het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot. Hij bouwde Lamot uit tot een druk bezochte meeting spot voor binnen- en buitenlandse bedrijven.
Door de coronacrisis kwam de evenementensector – en dus ook de organisatie van congressen – bijna volledig stil te liggen. Daarom werd Jan Simons begin 2021 de manager van het vaccinatiecentrum voor Mechelen en Sint-Katelijne-Waver.

Zeer recent ging Jan aan de slag bij Meet in Mechelen waar het zijn taak wordt om de Dijlestad nog meer in de kijker te zetten, vooral bij zakentoeristen. “Het wordt ook mijn taak om de associatiemarkt te bewerken. Associaties zijn (internationale) belangen- of doelgroepenverenigingen – denk bijvoorbeeld aan farmaceutische bedrijven, hartchirurgen of chef-koks – die voor hun leden overal ter wereld congressen organiseren. Die associaties willen we nog meer aantrekken in Mechelen.”

 

Het was naar eigen zeggen geen gemakkelijke beslissing voor Jan Simons om Lamot vaarwel te zeggen. “Het is toch een beetje mijn kindje. Anderzijds is het misschien goed dat iemand anders het nu overneemt. Door een jaar weg te zijn uit die omgeving, toen ik manager van het vaccinatiecentrum was, kreeg ik ook energie voor een nieuwe uitdaging. Ik kijk er enorm naar uit. Ik wil mijn ervaring en mijn netwerk gebruiken om Mechelen in de belangstelling te zetten. Vanuit mijn functie bij Lamot heb ik natuurlijk goeie contacten met verschillende partners.”

Zijn functie als voorzitter van PRIM (public relations industrie Mechelen) blijft Jan Simons verder uitvoeren. Een opvolger voor hem bij congrescentrum Lamot is voorlopig nog niet gekend.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.