Nieuws Mechelen JCI Lier en Studio 100 werken samen

JCI Lier en Studio 100 werken samen

JCI Lier en Studio 100 werken samen

pietpiraatOp de kinderafdeling van het Heilig Hart ziekenhuis in Lier krijgen zieke kinderen vanaf 18 mei een leuke afleiding tijdens hun onderzoek. JCI Lier heeft in samenwerking met Studio 100 een uniek ontwerp van Piet Piraat in het plafond verwerkt. Kinderen die op de onderzoekstafel liggen, krijgen de afbeelding te zien terwijl ze worden behandeld. Zo hoopt JCI Lier een positieve bijdrage te leveren aan de beleving van kinderen in het ziekenhuis.

“Het idee ontstond na de geboorte van mijn jongste zoon”, aldus Philip Peeters, verantwoordelijk voor het project bij JCI Lier. “Kersverse mama’s en papa’s beleven gelukkige momenten op de materniteit, de best mogelijke afdeling waar je in het ziekenhuis terecht kunt komen. Deze emoties staan vaak in schril contrast met de buren van de pediatrie waar zieke kinderen worden verzorgd. Nadat ik voor JCI Lier heel wat businessprojecten had gerealiseerd, wilde ik iets terugdoen voor de samenleving en zo is het idee ontstaan.”

De leden van JCI Lier schaarden zich achter het project. De kinderafdeling van het ziekenhuis heet Schatteneiland (op de website is de aanspreektitel dag piraatjes) en dus ging JCI Lier aankloppen bij Studio 100, waar de bekendste piraat van het land woont: Piet Piraat. De directie van het bedrijf was gecharmeerd door het project en besliste om gratis een exclusief ontwerp te maken voor de afdeling.

Via de verkoop van pirateneendjes op de markt zamelde JCI Lier een deel van het geld in om de werken te kunnen uitvoeren. Het overige deel werd gesponsord door Rotary Lier en de aannemer van de werken Ibice, een drukker gespecialiseerd in grootformaat printing uit Lint.

JCI Lier is onderdeel van JCI, een wereldwijde organisatie van jonge professionals tussen de 18 en 40 jaar die werkt rond 4 pijlers: Business (zakelijk netwerken en groeien), Individualisme (persoonlijke vorming), Gemeenschap (het steunen van goede doelen) en Internationalisme (buitenlandse contacten en congressen). De projecten en activiteiten verlopen via lokale afdelingen, die op hun beurt commissies oprichten om alles in goede banen te sturen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sint-Katelijne-Waver
Sint-Katelijne-Waver

500 ge-3D-printe spiegelclips

SINT-KATELIJNE-WAVER - Op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver mochten de studenten de afgelopen maanden al regelmatig aanwezig zijn voor praktijklessen.… Lees meer

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.