https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_06_08_4ad4391d-9f69-4a42-9b0c-4a46bc7d1b66 Sander en Laura. Foto: Leen Van de Sande

Jonge ondernemers openen schoonheidssalon en gebruiken cannabisproducten: “Het heeft tal van voordelen”

Op de Brusselsesteenweg in Mechelen opende recent een gloednieuw schoonheidssalon. Bij Indica’s Beauty staat alles in het teken van natuurlijke producten en de hennepplant in het bijzonder. “Want je kan hennep ook gewoon gebruiken zonder er high van te worden”, zeggen zaakvoerders Laura en Sander.

Mechelen heeft er een unieke nieuwe zaak bij. De jonge ondernemers Laura Verstappen en Sander Aelbrecht (beide 26 jaar) openden recent de deuren van hun schoonheidssalon op de Brusselsesteenweg. Het uitzonderlijke aan Indica’s Beauty is dat er vooral gewerkt wordt met producten op basis van de hennepplant. Met hun schoonheidssalon willen de zaakvoerders het taboe rond het gebruik van cannabis in cosmetica doorbreken.

“Want het is in de eerste plaats gewoon een plant die je voor tal van toepassingen kan gebruiken zonder er high van te worden”, zeggen ze. “Je kan het roken, maar dat is maar één aspect. Al eeuwenlang wordt de plant ook voor verschillende andere dingen gebruikt, waaronder cosmetica. We willen het gebruik van hennep in schoonheidsproducten daarom normaliseren. Daarvoor werken we samen met De Herborist. Dat is een Belgisch merk van cosmetica waar cannabis in verwerkt wordt. Uiteraard is dat 100% legaal.”

Laura Verstappen. Foto: Leen Van de Sande

Volgens Laura en Sander hebben de cannabisproducten tal van voordelen maar rust er in België nog te veel een taboe op het gebruik van de hennepplant. “De producten zijn bijvoorbeeld heel goed om de huid te voeden, maar hebben ook een schimmelwerende werking. Dat zijn maar twee van de talloze behandelingen waarbij we cannabiscosmetica kunnen gebruiken”, zegt het duo, dat in ons land vaak op de wetgeving botst. “In heel Europa wordt het gebruik van hennep steeds losser, maar België blijft erg streng. We hopen dat daar in de toekomst verandering in komt.”

Drie passies

Met haar eigen schoonheidssalon brengt Laura haar drie passies samen. “Ik studeerde voor schoonheidsspecialiste en heb inmiddels vier jaar ervaring in de cannabisindustrie, maar als orthopedagoog werk ik ook graag met mensen met een beperking”, klinkt het. “Met Indica’s Beauty wil ik hen graag aantrekken. Want zij verdienen het ook om goed verzorgd te worden en de beste producten te gebruiken. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat cannabisproducten hen heel goed kunnen helpen, bijvoorbeeld door de medicinale en pijnstillende werking.”

Foto: Leen Van de Sande

Tijdens het openingsfeest afgelopen weekend gingen Sander en Laura met heel wat mensen in gesprek. Samen met het Mechels bedrijf Liesje en Sander zorgden ze ook voor aangepaste catering. “Het is leuk om uitleg te kunnen geven bij de cannabisproducten”, zeggen ze. “Want de mensen stellen zich uiteraard vragen. Intussen hebben we zo veel ervaring dat we de juiste info kunnen geven. Dat willen we ook in het schoonheidssalon doen. Want iedereen heeft een andere huid. Het is dan ook belangrijk dat we de klanten op een correcte en goede manier kunnen informeren en adviseren over welke producten ze kunnen gebruiken.”

Niet verplicht

Het duo benadrukt dat de klanten niet verplicht zijn om cannabisproducten te gebruiken bij de behandelingen. “We hebben ook andere producten in ons gamma en laten de keuze aan de klant”, klinkt het. “Maar we bieden het graag aan omdat we overtuigd zijn van de voordelen. We willen de hennepplant in de kijker zetten, maar we willen in de eerste plaats de mensen een goede behandeling geven en ze met een goed gevoel naar huis laten gaan. Of dat met of zonder cannabisproducten is, kunnen ze zelf kiezen.”