Nieuws Mechelen Judith Van Ouytsel heropent koffiebranderij in vergrote winkel

Judith Van Ouytsel heropent koffiebranderij in vergrote winkel

Judith Van Ouytsel heropent koffiebranderij in vergrote winkel

LIER – Tijdens de verplichte coronasluiting besliste Judith Van Ouytsel dat ze haar Koffiehoekje in de Rechtestraat 27 in Lier niet meer zou heropenen. In mei vorig jaar opende ze er een theespeciaalzaak, maar op de nieuwe koffiebranderij was het wachten tot deze week.

De winkel van Judith, naast haar theespeciaalzaak, is nu minstens dubbel zo groot als voorheen. “De muur tussen het kleine winkeltje en de ruimte waar ik de koffie brandde, sloopten we. Dat zorgde voor een veel grotere winkel met vooraan onze nieuwe koffiebrander als blikvanger. Het vorige toestel, geproduceerd in Duitsland, uit het begin van de jaren zeventig hebben we verkocht aan iemand uit Berlijn die het gaat renoveren en zal doorverkopen. De nieuwe koffiebrander is van Turkse makelij”, vertelt Judith Van Ouytsel.

“Ook in dit nieuwe toestel kan ik 12 kilogram ruwe koffiebonen branden naar de gewenste bruine kleur. Het resultaat zie je in de koffiecontainers. Je kunt de bonen hier ongemalen of gemalen komen kopen. Ik ben trouwens blij dat ik het Koffiehoekje gesloten heb, want ik heb nu veel meer tijd om met de klanten bezig te zijn en hen dieper advies te geven.”

Koffiebranderij en Theespeciaalzaak Van Ouytsel is open van dinsdag tot en met zaterdag van 9 tot 18u.

www.koffievanouytsel.com

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.