Nieuws Mechelen Jurgen Ingels richt nieuw fintech-fonds op

Jurgen Ingels richt nieuw fintech-fonds op

Jurgen Ingels richt nieuw fintech-fonds op

Smartfin Ventures is het nieuwe investeringsfonds dat Jurgen Ingels en de overheid samen oprichten. Het fonds zal groeiende starters uit de fintech helpen met Belgisch geld. Het is de bedoeling om met het fonds 30 miljoen euro op te halen. Dat meldt De Tijd.

Het fonds zou al tien tot vijftien miljoen euro ter beschikking hebben. Via de Federale Participatie- en InvesteringsMaatschappij (FPIM) geeft de overheid zeker vijf miljoen euro. De rest komt van bedrijven en privé investeerders.

FPIM is eveneens betrokken bij B-Hive, de nieuwe naam voor de fintech-incubator Eggsplore die Jurgen Ingels ruim een jaar geleden samen met Wim De Waele oprichtte. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt liet toen weten dat de overheid ook dertien miljoen opzijzette voor andere fintech-initiatieven. Smartfin Ventures is zo’n initiatief.

Ingels zegt dat het nieuwe fonds vooral gericht is op scale-ups. Dat zijn beginnende bedrijven waar vaart in komt en die snel willen doorgroeien. Om dat te kunnen realiseren, is kapitaal nodig, en dat vinden die bedrijven vaak in de VS of het VK. Smartfin Ventures wil hulp bieden met Belgisch kapitaal. Het fonds zou niet alleen in Belgische bedrijven willen investeren, maar eventueel ook de mogelijkheden onderzoeken in Nederland, het VK en Israël.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.