Nieuws Mechelen Kandidaten gezocht voor tijdelijke invulling baanwinkels Keerdoksite

Kandidaten gezocht voor tijdelijke invulling baanwinkels Keerdoksite

Schepenen Gabriella De Francesco en Greet Geypen

Kandidaten gezocht voor tijdelijke invulling baanwinkels Keerdoksite

MECHELEN – Nadat de baanwinkels van de Keerdoksite begin oktober verhuisden naar Malinas, staan heel wat van die winkelpanden leeg. De eigenaar van het pand A.S. Adventure heeft Monumento aangesteld voor de organisatie van een tijdelijke invulling tot midden 2023, in afwachting van de herontwikkeling van de site tot een nieuwe woonwijk.

Hiervoor zoekt Monumento kandidaten om een creatief en duurzaam project op poten te zetten. Ook de andere leegstaande panden komen in de volgende maanden ter beschikking voor tijdelijke invulling. In totaal zal er tijdelijk 17.000 m² ter beschikking zijn.
Rond het Keerdok zal de komende jaren het stadsontwikkelingsproject Keerdok verrijzen met voornamelijk wooneenheden, aangevuld met horeca en buurtgerichte handel.  “Het beleid van de stad is gericht op het tegengaan van leegstand. Net zoals bij andere stadsontwikkelingsprojecten stuurt de stad aan op het organiseren van tijdelijke invullingen in afwachting van de effectieve realisatie van het project”, klinkt het bij Greet Geypen, schepen van Stadsontwikkeling.In afwachting van de hele metamorfose van de Keerdoksite heeft de eigenaar, vastgoedbeheerder Monumento aangesteld om de beschikbare ruimtes een tijdelijke invulling te geven. Monumento specialiseert zich in het herbestemmen van tijdelijk leegstaande gebouwen, met de focus op een creatieve, artistieke en groene invulling.“Solidariteit, duurzaamheid en verbinding staan hier centraal. We willen mensen verbinden aan ruimtes die onderbenut zijn. De intentie moet er in eerste instantie niet op gericht zijn om grote financiële winsten te maken, maar wel om winst te maken op het gebied van duurzaamheid, samenwerkingen, ruilgebruik, … om zo een meerwaarde te creëren voor de Mechelaar. We zoeken nog naar organisaties die zich hierin herkennen. Hierrond werken we verder zodat kruisbestuivingen mogelijk zijn en we hier tijdelijk een sociale context creëren”, aldus Caroline Staessens van Monumento.De stad Mechelen is de eerste gebruiker die zijn intrek zal nemen in het voormalig winkelpand van A.S.Adventure in het kader van het project Foodsavers. Op de planning staat de uitrol van een heuse pop-up voedselhub.“We maken van het voormalige A.S.Adventure pand een hippe pop-up foodhub met sociale setting, een proeftuin voor experimenten en kansen. Een plek waar iedereen terecht kan”, zegt Gabriella De Francesco, schepen van sociale zaken en welzijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.