Nieuws Mechelen Kapitaalinjectie brengt suikervervanger Zùsto in een stroomversnelling

Kapitaalinjectie brengt suikervervanger Zùsto in een stroomversnelling

Kapitaalinjectie brengt suikervervanger Zùsto in een stroomversnelling

MECHELEN – Het Mechelse Zùsto, ontwikkelde een revolutionaire suikervervanger. Dankzij een kapitaalsinvestering van 2 miljoen euro door Nico Renmans, sinds oktober 2019 de nieuwe CEO en hoofdaandeelhouder van NV Zùsto, komt de verdere ontwikkeling, productie en verdeling in een stroomversnelling.

Ondertussen groeit wereldwijd de belangstelling voor de Belgische suikervervanger die door zijn ‘1 op 1 gewicht basis’, echte suiker in alle bereidingen naadloos vervangt en andere smaken zelfs versterkt.

75% minder calorieën
Zùsto, dat bestaat uit natuurlijke vezels die de darmflora bevorderen, is glutenvrij en bevat 75% minder calorieën en 35% minder vet. Het product wordt uitdrukkelijk ondersteund door de wetenschappelijke wereld die het als een ideaal product beschouwt in de strijd tegen diabetes en obesitas. Ook de meest veeleisende chefs en patissiers zien in Zùsto een perfect toekomstgericht ingrediënt voor lekkere én gezonde recepten.

Aandeelhouders
Een half jaar geleden besliste Nico Renmans, voormalig medebestuurder van de Groep Renmans, om mee te stappen in het verhaal van Zùsto. Hij investeerde 2 miljoen en gaf daarmee de nodige impuls voor een verdere internationale doorbraak. Vandaag staat hij aan het roer van de NV Zùsto met Thierry François aan zijn zijde als CFO. De twee andere vennoten zijn Thierry Huion en Wouter Huybrechts.

Van België…  tot in het VK, de VS, Saoedi-Arabië en Dubai
Dat de Wereldgezondheidszorg al jaren de strijd aangaat tegen suiker, is algemeen geweten. “Het is inderdaad een goede zaak dat de druk op suiker steeds meer toeneemt, zeker als je ziet hoeveel mensen wereldwijd aan diabetes type 2, obesitas en andere ziektes zoals hart- en vaatziektes of verschillende vormen van kanker lijden, die mede door een overconsumptie van suiker kunnen ontstaan”, bevestigt Nico Renmans, die er nog aan toevoegt dat Zùsto in tegenstelling tot suiker bovendien totaal onschadelijk is voor het gebit en dus geen tandbederf veroorzaakt.

De opmars van de suikervervangers dateert dan ook niet van gisteren, maar veel alternatieven op echte suiker kunnen voor onaangename bijwerkingen zorgen of de toepassingsmogelijkheden ervan beperken. Zùsto onderscheidt zich van de anderen door de smaak en textuur van suiker te evenaren, met extra positieve eigenschappen.
De interesse vanuit binnen- én buitenland liet dan ook niet op zich wachten. Bekende zaken als de Amerikaanse The Cheese Cake Factory, of het Britse chocolademerk Pure Heavenly Chocolate, de Franse voedselgigant Danone, of de Saoedische Saudi Ice Cream Factory schakelden al over op Zùsto om de suiker in hun recepten te vervangen.

Uitbreiding van het assortiment
Momenteel is het product beschikbaar in consumentvriendelijke verpakkingen van 1kg in poedervorm onder de naam Zùsto Gourmet. Voor professionele doeleinden bestaan ook zakken van 25kg en specifiek voor de ijsfabrikanten is er de Zùsto Frozen in zakken van 25kg beschikbaar. Zùsto kan tenslotte ook in siroopvorm verkregen worden, weliswaar vooral voor industriële toepassingen. Inzake productontwikkeling ligt de focus op een gekristalliseerde versie waardoor Zùsto nog beter geschikt wordt als strooibare kristalsuikervervanger (table top sweetener) voor warme dranken, om over fruit of andere etenswaren te strooien. Ook de typische kleine zakjes voor bij de koffie of thee worden onderzocht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.