Nieuws Mechelen Karla (55) ruilt pop-up in voor vaste interieur- en cadeauwinkel

Karla (55) ruilt pop-up in voor vaste interieur- en cadeauwinkel

Karla's Foto: bar.

Karla (55) ruilt pop-up in voor vaste interieur- en cadeauwinkel

BOOM – In de Blauwstraat heeft Karla Van Ghelder (55) vrijdag haar nieuwe winkel voor woonaccessoires, decoratie en cadeauartikelen geopend. Begonnen als pop-up in de Blauwstraat 54 heeft de winkel een vaste stek gevonden enkele panden verderop in de Blauwstraat 64. Karla’s is in Boom intussen al uitgegroeid tot een begrip.

Karla Van Ghelder, voordien zelfstandig etalagiste, begon 4,5 jaar geleden op haar vijftigste aan haar nieuwe avontuur. Ze vond onderdak in een pop-up pand van de gemeente dat ze voor een jaar tegen een zachte prijs kon huren. “Het contract liep voor een jaar omdat het pand op termijn zou worden afgebroken, maar de datum van afbraak werd steeds opgeschoven zodat ik hier nog altijd zat”, lacht de zaakvoerster.

Op zoek naar meer zekerheid en omdat de zaken intussen goed liepen, bood zich enkele huizen verder een mooie kans aan. Door pensioen sloot behangers- en schilderswinkel De Wachter de deuren. Na drie maanden renovatie heeft Karla er haar nieuwe winkel in ondergebracht.

Karla’s
Foto: bar.

Etalagiste

Met haar achtergrond als etalagiste heeft ze een passie en oog voor details, veel kleur en een warme inrichting. De hele collectie stelt ze zelf met hart en ziel samen. “Ik werk altijd per seizoen, bij elk seizoen ziet de winkel er dus helemaal anders uit”, vertelt Karla. “Mijn leveranciers zijn grotendeels Belgisch en zoek ook lokaal naar leuke spullen, zoals de wenskaarten van lokaal kunstenaar Lucas Bertels.”

De Bomenaar heeft intussen de weg naar Karla’s weten te vinden. “In het begin moest ik het vooral hebben van passanten, die toevallig iets leuk in de etalage zagen staan. Nu komen klanten gericht naar de winkel. Ze weten bij ‘Karla’s’ vinden we wel een leuk cadeau-idee of ‘het is een nieuw seizoen, er zullen weer veel leuke, nieuwe dingen te ontdekken zijn’.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.