Nieuws Mechelen Keerbergen krijgt nieuwe groene woonwijk

Keerbergen krijgt nieuwe groene woonwijk

Keerbergen krijgt nieuwe groene woonwijk

KEERBERGEN – Projectontwikkelaar Abric ontwikkelt in Keerbergen de verkaveling De Zandjan met 76 woningen op 4,5 hectare. De voorheen vervuilde site werd gesaneerd en krijgt er een hectare groen bij.

De Zandjan is de grootste verkaveling die Keerbergen de laatste 30 jaar gekend heeft. Met de nieuwe woningen willen de gemeente Keerbergen en projectontwikkelaar Abric inspelen op de nakende bevolkingsgroei. Volgens de meest recente cijfers van de Vlaamse overheid zouden er tegen 2028 minstens 275 inwoners bijkomen.

Project De Zandjan werd genoemd naar de typische figuur uit Keerbergen die symbool staat voor een hard en eenvoudig Kempens bestaan met de handel in zand. Het bestaat uit 76 woningen, waarvan 45 privéwoningen en 31 sociale woningen.

Keerbergen is één van de duurste gemeenten van Vlaanderen, maar dit project mikt in de eerste plaats op jonge gezinnen en wil betaalbaar wonen in de gemeente mogelijk maken. De kopers kunnen samen met het Antwerpse architectenbureau Atrio zelf de architectuur van de nieuwe sleutel op de deur woningen bepalen.

“De prijzen van de gronden in dit project beginnen bij 95.000 euro, wat voor deze gemeente zeker betaalbaar kan worden genoemd”, zegt Ann Peeters, algemeen directeur van Abric. “En er is duidelijk veel interesse voor het project. De verkoop is nog niet gestart en toch worden we nu al wekelijks gecontacteerd door potentiële kopers.”

Projectontwikkelaar Abric liet een groot deel van de grond recent nog saneren door aannemer DCA uit Beerse.

In het najaar starten de bouwwerken voor de eerste woningen van project De Zandjan. De eerste bewoners zullen er tegen de zomer van 2020 kunnen intrekken.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.