Nieuws Mechelen Kinderwinkel en kunstgalerie openen opnieuw samen pop-up na succesvolle editie

Kinderwinkel en kunstgalerie openen opnieuw samen pop-up na succesvolle editie

Buro Muro en Studio Tosti Foto: @brtlnrts

Kinderwinkel en kunstgalerie openen opnieuw samen pop-up na succesvolle editie

MECHELEN – Tijdens de eindejaarsperiode bundelen kinderwinkel Studio Tosti en kunstgalerie Buro Muro opnieuw hun krachten en openen ze een pop-upwinkel in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen.

Kunstgalerie Buro Muro en kinderwinkel Studio Tosti hebben opnieuw samen een pop-upwinkel geopend in hartje Mechelen. Het is het tweede jaar op rij dat ze hun webshops onder een dak brengen.

LEES OOK. Ondernemersduo opent nieuwe kunstgalerij in centrum Mechelen

“Klanten appreciëren het dat ze een gezicht kunnen plakken op de mensen achter de webshop”, zegt Bart Lenaerts, medeoprichter van Buro Muro. Samen met Jolijn Gyssels vormen ze met Buro Muro een schakel tussen kunstenaars en kunstliefhebbers.

Studio Tosti is het geesteskind van Ilse Hermans en werd in het leven geroepen tijdens de coronaperiode. Studio Tosti specialiseert zich in zelfgemaakte en unieke prenten- en kinderboeken, originele wenskaarten en themadozen voor kinderen.

 

ILSE HERMANS IN DE POP-UP VAN STUDIO TOSTI IN 2021.
Ilse Hermans in de pop-up van Studio Tosti in 2021. Foto: Dirk Vertommen.

Grafisch aspect

De rode draad in hun samenwerking is kunst. “We hebben een specifiek aanbod en dat is een duidelijke match met het publiek”, zegt Hermans die ook zelf illustratrice is. “Vooral dat grafische aspect vind je bij ons allebei terug”, vult Lenaerts aan.

LEES OOK. Starter van de week: Studio Tosti krijgt eindelijk gezichten van haar klanten te zien

En dat weet de Mechelaar wel te smaken. Tijdens ons gesprek wandelt Liesbeth Rottiers uit Mechelen binnen. Een kinderboek uit de etalage trok haar aandacht. “Ik ben blij dat er in het centrum terug zo’n concept is, nu Pardoes niet meer in het centrum is. (kinderboekhandel Pardoes verhuisde naar Nekkerspoel, red.).”

“Het is geen alledaagse combinatie (een kinderwinkel en kunstgallerij, red.) maar het is toch niet ver gezocht als je er goed over nadenkt. Ze hebben met creativiteit te maken en spreken tot de verbeelding”, vertelt Rossiers.

Studio Tosti en Buro Muro
Een greep uit het aanbod. Foto’s: instagram Studio Tosti & Buro Muro.

Collega’s

De twee klinken dan ook laaiend enthousiast over hun samenwerking. “Het is belangrijk om af en toe in het straatbeeld te verschijnen”, zegt Lenaerts. “Het is leuk om dat samen te doen want als je een webshop hebt, zit je vooral in je eigen bubbel achter je bureau.

Het leert je ook veel bij over ondernemersschap.” Hermans beaamt dat. “Je hebt plots collega’s”, lacht ze. “Je zit ook in een handelaarsomgeving, met andere ondernemers. Dat is fijn.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.