Door de coronacrisis zijn alle fysieke bouwbeurzen afgelast. “Met dit initiatief bieden we bouwers en verbouwers toch de kans om live en coronaveilig kennis te maken met een divers aanbod aan bouwproducten- en diensten. Een week na de digitale editie van Batibouw is het voor bouwbedrijven ook het ideale moment om zichzelf in de schijnwerper te zetten. Bovendien is ook het lokale aspect van belang. We willen de mensen stimuleren om op zoek te gaan naar de vakman om de hoek”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.
De Bouwroute kent zijn oorsprong in Klein-Brabant Vaartland maar wordt vanaf dit jaar door de Bouwunie over heel Vlaanderen uitgerold. Van de 80 deelnemers uit de provincie Antwerpen zijn er maar liefst 42 uit onze regio. In Klein-Brabant Vaartland is men met dit initiatief begonnen omdat het rond deze periode ook Batibouw is. Batibouw is echter enkel weggelegd voor de grote bedrijven. Met de Bouwroute wil men mensen moiveren om lokaal te kopen en de kleinere ondernemingen ook een kans te geven.
Voor het eerst wordt het evenement nu uitgebreid naar gans Vlaanderen. Door de coronamaatregelen heeft het weliswaar een iets andere insteek gekregen. Mensen kunnen niet zomaar binnenwandelen, maar worden gevraagd om eerst een afspraak te maken. “Dit geeft ons wel de kans om voor iedereen voldoende tijd te voorzien in een één-op-één-gesprek. Er is duidelijk vraag bij de mensen, want de reserveringen komen zeer vlot binnen. Maar er is gespreid over alle deelnemers zeker nog ruimte, mensen kunnen nog heel de week inschrijven via de website”, zegt Jean-Pierre Waeytens van Bouwunie.
Wie een van de deelnemende bedrijven wil bezoeken dient zich wel vooraf een tijdslot te registreren via de website www.bouwroute.be