Jan Van Den Bergh en Kelly Helsen Jan Van Den Bergh en Kelly Helsen. Foto: Joren De Weerdt.

Koppel neemt frituur BamBam in Wiekevorst over

WIEKEVORST - De bekende frituur BamBam in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) heeft sinds kort nieuwe uitbaters. Wiekevorstenaar Jan Van Den Bergh (46) en zijn echtgenote Kelly Helsen (40) namen de zaak over en gaan ook naar de gemeente verhuizen. De klanten weten hun weg intussen al vlot te vinden.

 

Frituuruitbaters Jan en Kelly combineren hun nieuwe uitdaging in bijberoep met hun dagelijkse jobs. Jan is IT-consultant, Kelly is professioneel muzikant bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht. Ze wilden al langer samen iets ondernemen in de horeca, maar voorgaande ervaring hadden ze niet.

“Ik ben afkomstig van Wiekevorst, mijn echtgenote van Oosterwijk”, vertelt Jan. “We wonen nu nog in Tongerlo, maar we zijn in Wiekevorst aan het bouwen. Toen we zagen dat frituur BamBam te huur stond, bekeken we of dat iets voor ons zou zijn. De stiel gingen we leren bij frituur Nodderwijk in Noorderwijk (Herentals). Een neef van mijn vrouw baat het uit.”

Gevestigde waarde

Wiekevorstenaar Jan kende frituur BamBam al jaren. “Het is hier al sinds 1985 een gevestigde waarde”, zegt hij. “De naam wilden we dus niet veranderen. Intussen zijn we bezig aan onze derde week. Vorig weekend hadden we een feestweekend, met een gratis drankje voor elke bezoeker. Er was ook een waardebon te winnen. We konden meteen rekenen op een gezellige drukte. Zeker op zondag merken we een grote toeloop. Onze concullega in Wiekevorst is dan gesloten.”

Met hun vaste jobs en hun frituur staat de agenda van Jan en Kelly goed vol. Ze zijn van plan om die combinatie te blijven maken. “Onze kinderen helpen als jobstudent en we hebben ook enkele flexijobbers om ons bij te staan”, zegt Jan. “De samenwerking tussen ons als koppel verloopt uitstekend. Voor een vereniging hielden we samen al eens een week lang een café open. Daaruit bleek dat we heel goed met elkaar kunnen samenwerken en dat horeca ons zeker wel ligt.”

Vegetarische blikvanger

Op het menu van frituur BamBam staan uiteraard de frituurklassiekers, maar Jan en Kelly zorgen ook voor enkele specialiteiten. “Zo hebben we onze BamBam-burger, een blikvanger op de kaart die volledig vegetarisch is”, zegt Jan. “We hebben nog wel enkele vegetarische opties op het menu staan. Vanaf juli gaan we maandelijks ook nog een gerecht of een product in de kijker zetten.”