Nieuws Mechelen Koppel opent met Bij de Bomma authentiek restaurant in Bornem

Koppel opent met Bij de Bomma authentiek restaurant in Bornem

Foto: Guy Delforge

Koppel opent met Bij de Bomma authentiek restaurant in Bornem

BORNEM – Sinds donderdag kun je in Bornem op restaurant Bij de Bomma. Inge De Bock en Wim Peeters openden dat restaurant in het pand op de hoek van de Stationsstraat en het Cardijnplein dat veel mensen nog kennen als de plek waar de legendarische Jefke Frut zijn zaak had.

Inge De Bock en Wim Peeters startten vorig jaar hun cateringzaak Quatre Mains. Onder de noemer ‘De smaken dan de bomma’ bieden ze ook een dagschotel aan die je kunt bestellen en afhalen. Voortaan verwelkomen ze hun gasten dus ook in restaurant Bij de Bomma.

 

Gastvrijheid

“Dit is een droom die ik al lang koester en die nu uitkomt”, zegt Inge De Bock. “Voor mij is gastvrijheid heel belangrijk. Ik vind het zelf fijn om gastvrij ontvangen te worden, maar wil mensen ook gastvrij ontvangen. Hier willen we de mensen het gevoel geven dat ze thuis komen. Alles gaat zo snel in de wereld en hier willen wij een beetje een rustige vlucht verzorgen; zowel met lekker eten als met een leuke bediening, een lach, een zwans. Het moet allemaal niet zo serieus zijn.”

 

De Bomma verwijst dus niet alleen naar het eten dat wordt geserveerd, het hele concept doet aan die gezellige sfeer van vroeger denken. De zaak is dan ook helemaal opnieuw ingericht. “We maakten bij de inrichting verschillende kamers”, zegt Wim Peeters.

“Zo heb je de veranda, de eetkamer met de fluwelen zetels en waar ook nog een piano komt; de tuinkamer waar we het wat meer relax inrichtten. We hebben zo een soort huis gecreëerd met enkele verschillende sferen, waar je je thuis voelt en door de bomma ontvangen wordt.” De aandachtige bezoeker vindt in Bij de Bomma ook pareltjes: misschien herkennen ze de toog van café Victory die Seniorencentrum OLV aan de uitbaters schonk, of vinden ze aan een van de muren de trouwfoto van Jefke Frut.

Klassiekers

Op de eerste menukaart prijken vooral klassiekers. “We noemen het authentieke Vlaamse Kost”, zeggen de uitbaters. “De term Bomma verwijst hier naar onze bereidingswijze: met verse producten, echte fonds, eerlijk bereid lekker eten, gerechten waar mensen niet altijd meer de tijd voor hebben om het zelf te bereiden. We streven geen ster na omdat we niet houden van tierlantijntjes, het moet gewoon lekker zijn. En herkenbaar, daarom is onze vaste kaart ook eerder beperkt, maar we zorgen uiteraard voor suggesties.”

De dagschotel – zeg maar de Plat van de Bomma – kun je ook afhalen. Ook dat is een klassieker, de eerste dag was dat rosbief met drie groenten en kroketjes. Op de vaste kaart bij de opening van Bij de Bomma staan onder meer steak met vers geklopte bearnaise, stoofvlees, vol-au-vent, balletjes in tomatensaus, maar ook een gebakken zeetong en zelfs paling in ’t groen of gebakken.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.