Kristof De Vis (in het midden). Foto: jdw Kristof De Vis (in het midden). Foto: jdw

Kristof uit Muizen neemt café over en doopt het om tot Bar-A-Vis

ELEWIJT/MECHELEN - Café Den Toog aan de Tervuursesteenweg in Elewijt, op de grens met Boekt-Perk, stond al even droog en te wachten op een nieuwe uitbater. Die is er sinds enkele dagen met Kristof De Vis (46).

Kristof is een Muizenaar uit de gekende wielerminnende familie De Vis. Vader Hendrik en grootvader Albert zijn begrippen in de regionale wielersport én bij de intussen ontbonden wielerclub Vlug en Vrij Muizen.

Pleisterplaats

Maar het palmares van Kristof situeert zich in horecamiddens: zestien jaar in het restaurant van dierenpark Planckendael, een paar jaar Brouwershof in Haacht, acht jaar in Brasserie Canal in Vilvoorde en nu op eigen benen in de zaak waar hij meteen zijn naam aan verbonden heeft.

“Deze overname is een opportuniteit die ik direct gegrepen heb”, zegt hij. ”De ligging, ruime parking en heel wat kennissen bij de Ultras 55 supportersclub van KCVV Elewijt, waar ik ook bij hoor, maakte de keuze gemakkelijk. Het ruime terras is bovendien vaak pleisterplaats voor wielertoeristen en wandelaars.”

Snacks

Bar-A-Vis is open van dinsdag tot zondag, telkens vanaf 11 uur. Voorlopig staat Kristof er alleen voor om de klanten te bedienen. Daardoor beperkt hij het aanbod tot drankjes en kleine hapjes. Eenmaal de zaak op toeren draait zal hij hulp inschakelen en ook snacks serveren. Op maandag is het rustdag.