Nieuws Mechelen Kunnen we volgend jaar met de boot shoppen in Mechelen?

Kunnen we volgend jaar met de boot shoppen in Mechelen?

Kunnen we volgend jaar met de boot shoppen in Mechelen?

MECHELEN – De handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken en de stad Mechelen hebben plannen om een een shoppingboot in te zetten op de Binnendijle. De boot zou varen tussen de nieuwe parking Keerdok aan de Eandissite en de binnenstad. In afwachting daarvan komt er voor Black Friday alvast een tweede route voor de shopping shuttle.

De shopping shuttle verbindt op zaterdag en op koopzondagen de parking aan de Nekker met de Grote Markt. Die busverbinding is gratis. Ondertussen zijn er concrete plannen voor een tweede route met een opstapplaats in Mechelen-Zuid. Die route zou op 26 november (Black Friday) voor een eerste keer rijden. Die datum is meteen ook de start van de eindejaarsperiode.

“Zo’n tweede route voor de shuttle is interessant voor de bereikbaarheid van de Hoogstraat en de Korenmarkt, maar ook voor de Guldenstraat en de IJzerenleen. Zeker als de Onze-Lieve-Vrouwestraat autoluw wordt”, legt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken uit aan de Gazet van Antwerpen.

Of er naast de shopping shuttle ook een soort van boat shuttle komt is nog even afwachten. De plannen zijn er alleszins. De bootverbinding zou een route varen tussen het Keerdok, de Haverwerf en mogelijk ook de Fonteinbrug. Door de komst van het winkelpark Malinas is de bereikbaarheid van het stadscentrum nog belangrijker geworden voor de handelaars. “We zien het nieuwe winkelpark Malinas niet als concurrentie, maar het is wel goed bereikbaar. Daarom is het belangrijk dat we ook voor een goede bereikbaarheid naar het centrum zorgen. Zo’n bootshuttle zou alleszins een spectaculaire manier zijn om shoppers en bezoekers te vervoeren”, zegt Milis aan de Gazet van Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.