Nieuws Mechelen Kunstuur stelt Vlaamse meesters tentoon in vaccinatiecentrum

Kunstuur stelt Vlaamse meesters tentoon in vaccinatiecentrum

Hans Bourlon

Kunstuur stelt Vlaamse meesters tentoon in vaccinatiecentrum

MECHELEN – Hans Bourlon is niet alleen de grote baas van Studio 100, maar samen met zijn broer Joost ook initiatiefnemer van Kunstuur. Daarnaast is Hans ook vrijwilliger in het vaccinatiecentrum van Mechelen en zo kwam hij op het idee om er enkele schilderijen tentoon te stellen.

“Ik haalde ooit mijn diploma als Rode Kruisvrijwilliger en daarom kom ik nu wekelijks vier uurtjes vrijwilligerswerk doen in het vaccinatiecentrum. Omdat de coronacrisis ons bedrijf ook zwaar getroffen heeft wil ik op die manier toch een klein steentje bijdragen”, zegt Hans Bourlon.
“De mensen die net gevaccineerd zijn moeten een kwartiertje blijven wachten. Ze zaten op een zwarte muur te kijken of ze waren op hun smartphone bezig. Zo kwam ik op het idee om een aantal schilderijen uit de eerste editie van Kunstuur hier tentoon te stellen om het wachten aangenamer te maken.”

Het gaat om echte topwerken van Valerius De Saedeleer en Gustave Van De Woestyne. De schilderijen zijn behoorlijk groot en komen dan ook goed tot hun recht in het vaccinatiecentrum. Jan Simons, coördinator van het vaccinatiecentrum Mechelen is erg blij met het initiatief van de broers Bourlon. “Het is een mooie, laagdrempelige tentoonstelling geworden, maar ook zeer impressionant. De werken komen in de grote wachtruimte zeer goed tot hun recht. Een knappe tentoonstelling van Belgische kunstenaars in combinatie met je prik naar de vrijheid, je zou voor minder naar de Nekkerhal komen!”

Het Kunstuur stelt topwerken tentoon uit de periode 1880 – 1950. Het is een heel aparte beleving. Bij elk schilderij wordt een verhaal verteld door een bekende of minder bekende Vlaming. Samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek van Dirk Brossé zorgt dat voor een uur betoverende kunst in een historische locatie, de Heilige Geestkapel, recht tegenover de Sint-Rombouts toren. De eerste tentoonstelling was goed voor meer dan 30.000 bezoekers en momenteel is ook de tweede tentoonstelling te zien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sint-Katelijne-Waver
Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver zoekt marktkramers

SINT-KATELIJNE-WAVER – Op zondag 10 oktober organiseert de gemeente Sint-Katelijne-Waver (H)eerlijk Katelijne op domein Roosendael. Dat is een markt die… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.