Nieuws Mechelen Leo en Linda nemen na ruim 18 jaar afscheid van Café De Vierklaver

Leo en Linda nemen na ruim 18 jaar afscheid van Café De Vierklaver

Foto: Ward Bosmans

Leo en Linda nemen na ruim 18 jaar afscheid van Café De Vierklaver

PUURS – Café De Vierklaver is een begrip in het centrum van Puurs. Het gebouw bestaat al sinds 1729, het café sinds de jaren 1800 en Leo Emmerechts (69) en Linda Droesbeke (65) staan er al ruim achttien jaar achter de toog. Op 18 december sluiten ze de deuren van De Vierklaver en gaan ze vooral profiteren van het leven.

Leo en Linda hadden er al bijna een hele carrière opzitten toen ze 18 jaar geleden De Vierklaver overnamen. Linda werkte in een horecazaak en was voordien zelfs truckchauffeur, Leo was meester-kleermaker en had een bedrijf met 69 personeelsleden. “Na een aantal jaren in de horeca te hebben gewerkt, wou ik graag mijn eigen zaak”, zegt Linda.

“Op een bepaald moment konden we de Vierklaver overnemen. Het is een zaak die al sinds mensenheugenis in de Hoogstraat in Puurs gevestigd was. Hier hangen zelfs nog ringen aan de gevel waar de mensen vroeger hun paarden aan vastbonden”, weet ze. “Ook de naam van het café is bij mijn weten nooit veranderd. Ik ben afkomstig van Sint-Kruis-Winkel, maar woon al bijna mijn hele leven in de buurt. Leo is oorspronkelijk uit Wolvertem afkomstig.”

Toen het koppel De Vierklaver kon overnemen, liet ook Leo zijn job als bedrijfsleider voor wat het was. “Ik heb mijn aandeel in de zaak verkocht. We hadden een heel bloeiend bedrijf omdat we 96% van al de uniformen voor brandweer en politie maakten. Door de politiehervorming kwam daar verandering in en toen dan ook mijn zakenpartner overleed, heb ik ervoor gekozen om Linda te volgen in de horeca. Daar heb ik nog geen spijt van gehad. Wij zijn allebei graag onder de mensen. In het begin stond ik in de keuken, want koken was mijn hobby, terwijl Linda de bediening deed. Nu is onze kaart beperkt zodat ik meestal mee in de zaak sta.”

Bekende overnemer

Linda en Leo zijn na al die jaren de horeca nog niet beu, maar gaan wel op pensioen. “Het is genoeg geweest voor ons. We hebben hier mooie momenten gehad en veel bekend volk over de vloer gehad. Ik denk aan Raymond Van het Groenewoud, Tom Dice, Jelle en Clara Cleymans, enzovoort. Na de eerste lockdown hebben we ook beseft hoe trouw onze klanten zijn. Toen er alleen nog maar buiten op het terras mocht worden gezeten kwamen ze hier in de gietende regen onder een paraplu hun pintje drinken. Vanaf nu gaan we het wat rustiger aan doen. Alles mag en niets moet.”

De Vierklaver zelf wordt overgenomen door een bekende figuur uit de lokale horeca. “Met Matthy Mampaey (34) hebben we de ideale overnemer gevonden. Hij is bekend in heel Puurs en heeft ervaring als mede-uitbater van Fort Liezele.” Op 18 december staan Leo en Linda voor de laatste keer achter hun toog. Op 17 december is er een afscheidsfeestje met discobar. Op 4 januari zal De Vierklaver terug openen met Matthy Mampaey achter de toog. “Hij gaat het interieur wat opfrissen, maar verder blijft bijna alles hetzelfde”, zegt Leo. “We gaan een beetje profiteren van het leven. Maar we gaan niet tussen onze vier muren blijven zitten. Als het nodig is, zullen we op drukke momenten graag een handje komen toesteken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.