Nieuws Mechelen Levenslang leren in Lier. Nieuw: Fietshersteller en Juwelen maken

Levenslang leren in Lier. Nieuw: Fietshersteller en Juwelen maken

Levenslang leren in Lier. Nieuw: Fietshersteller en Juwelen maken

LIER – Crescendo CVO en Atheneum Lier delen vanaf nu twee fonkelnieuwe ateliers. Die zijn zo ingericht dat ze zowel overdag als ’s avonds gebruikt kunnen worden voor verschillende opleidingen.

Fietsenmaker, een vak met toekomst
Met het uitgebreide aanbod stads-, en elektrische fietsen, mountainbikes, race- en bakfietsen is er altijd werk voor wie aan een fiets kan sleutelen. Fietsenmakers die hun vak meester zijn, hebben een mooie toekomst voor zich. Daarom richt Crescendo CVO vanaf 2022 ook in Lier die professionele opleiding in.
Cursisten leren er niet alleen gewone fietsen herstellen, maar ontdekken ook de technologie van minder voor de hand liggende vervoersmiddelen zoals gocarts en rolstoelen. Voor dat laatste werkt Crescendo CVO samen met Vermeiren België NV, een fabrikant van manuele en elektrische rolstoelen.

“Het gloednieuwe atelier is uitgerust met 11 individuele werkposten. Die hebben fietstakels aan het plafond en ook didactische panelen voor de opbouw van elektrische schakelingen. Zo biedt het leslokaal de nieuwste leermiddelen voor de nieuwe opleiding ‘Fietshersteller’ van Crescendo”, vertelt Sven Van Steenwegen, campusverantwoordelijke van Crescendo CVO in Lier, trots.

Juwelen maken, een ambacht
Daarnaast verbouwde Crescendo CVO zijn oude secretariaat op campus Louis Zimmer tot een open atelier met twee verdiepingen en een multifunctioneel werkeiland. Overdag gebruiken de leerlingen van de opleiding ‘Zorg en welzijn’ van Atheneum Lier het atelier. Zij geven ’s avonds de fakkel door aan de cursisten van de opleiding ‘Juwelen maken’ van Crescendo CVO.

“Binnenkort richt Crescendo CVO hier ook enkele modules van haar creatieve modeopleidingen in zoals ‘Initiatie handtassen’ en ‘Handschoenen en ceinturen’”, stelt opleidingscoördinator Yasmine Smedts.

Computergestuurd frezen en boren
CNC of computer numerical control betreft de computergestuurde regeling van werktuigmachines. Een CNC-gestuurde machine is een must have voor elke professionele werkplaats om snel en tegelijk nauwkeurig stukken te maken. Wie meubelmaker wil worden en bij Crescendo CVO in Lier de opleiding volgt leert er computergestuurd precies, nauwkeurig en snel frezen en boren, naast de handmatige houtbewerking. “Zo wordt 2022 het jaar van nieuwe mogelijkheden in techniek en ambachten. We bouwen onze campus Lier doelbewust uit om het levenslang leren in de regio te stimuleren”, besluit Marleen Mast, directeur van Crescendo CVO toe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.