Nieuws Mechelen Lier inspireert lokale ondernemers rond digitalisering

Lier inspireert lokale ondernemers rond digitalisering

Lier inspireert lokale ondernemers rond digitalisering

LIER – Vanuit de stad Lier wordt al enkele jaren ingezet op digitale competentieversterking. Door de corona is die digitalisering in een stroomverstelling gekomen. Daarom ontwikkelde de stad Lier een digitaal platform waarop Lierse ondernemers zich digitaal kunnen laten inspireren door tal van experts.

“Op https://digitaleparaplu.shoppeninlier.be/ vind je inspirerende video’s waarin experten je in 15 minuten tips en tricks geven over het digitaliseren van jouw zaak. Wij posten regelmatig nieuwe video’s met extra inspirerende content”, legt ondernemingsconsulente van de stad Lier, Anke Dewin, uit.

In samenwerking met Sociale Media Buro biedt de stad via dit platform 50 ondernemers de kans om gedurende een jaar bij te leren over sociale media. “Dat gebeurt via een online leerplatform boordevol korte en toegankelijke videolessen die helpen om snel bij te leren over sociale media, met een community om je te inspireren en waar je met alle vragen terecht kunt bij andere e-cursisten en bij sociale media experten. Een platform dat een ondernemer jaarlijks 1188 euro zou kosten, stellen we volledig gratis ter beschikking voor de eerste 50 deelnemers”, zegt Anke.

Twee van de Lierse ondernemers die zich lieten inspireren zijn Iris van Druantia en Edith van Cook&Table.
Iris Van Dessel van Druantia aan de Berlarij 84 is momenteel de video’s over TikTok aan het bekijken. “Ik vind vooral de somesnacks geweldig. De korte uitleg van Amber is altijd kraakhelder en to-the-point. Perfect voor tussendoor. De langere opleidingen kijk ik meestal in stukken. Momenteel ben ik die van TikTok aan het bekijken. Ik heb een account en een filmpje gemaakt, nu eerst de rest van de opleiding bekijken voor ik m’n filmpje in de wereld gooi.”

Edith Van Tichelt van Cook&Table aan de Antwerpsestraat 94 was een complete leek. “Vooral op het gebied van sociale media en dan vooral met Instagram was ik een echte sukkel. De kinderen moesten mij constant bijsturen of het van mij overnemen. Als ik iets op Instagram wilde zetten stuurde ik het eerst door voor controle. Nu kan ik oplossingen voor mijn problemen vinden en kan ik zelf mijn post plaatsen op het moment dat ik het wil. De uitleg is duidelijk en rustig. Er zijn zelfs mensen die me vragen wie onze Instagram pagina beheert want het zijn altijd mooie leuke berichten zeggen ze. Dat geeft me wel een goed gevoel! Ik moet regelmatig terug info zoeken omdat ik weer iets vergeten ben, maar Someflex is zo gebruiksvriendelijk. Echt blij dat ik ingeschreven heb, een aanrader.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mechelen
Mechelen

Bluecrux neemt PlanDomino over

MECHELEN – Het Mechelse Bluecrux is een toonaangevende leverancier in proces- en technologieoplossingen voor planning, operations en transformatie. Het bedrijf… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.