Nieuws Mechelen Lier organiseert infosessie over nieuwe ontsluitingsweg stationsomgeving

Lier organiseert infosessie over nieuwe ontsluitingsweg stationsomgeving

Lier organiseert infosessie over nieuwe ontsluitingsweg stationsomgeving

LIER – De aanleg van een ontsluitingsweg tussen de Ring en het station is één van de eerste belangrijke stappen in het vernieuwingsproject van de stationsomgeving. Deze weg zal de Ring van Lier (R16) verbinden met de Tramweglei en het stationsplein.

Zo ontstaat een vlottere verbinding naar het station voor pendelaars en de bussen van De Lijn. Tegelijk vermindert de verkeersdrukte in de wijk rond de Boomlaarstraat. Naast de ontsluitingsweg komen brede fietspaden, zodat ook de fietser zich veilig en vlot kan verplaatsen in de stationsomgeving. Die nieuwe weg zal zorgen voor een betere en vooral ook veiligere organisatie van het verkeer naar het station en in de wijk rond de Boomlaarstraat.

Dit voorjaar dienen het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Lier een aanvraag in voor de omgevingsvergunning, die de werken aan de nieuwe ontsluitingsweg mogelijk moet maken. Om iedereen goed te informeren over de plannen van de ontsluitingsweg, organiseren het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Lier een infosessie. Tijdens de infosessie wordt het ontwerp van de nieuwe weg toegelicht en de impact op het verkeer. Ook de procedure voor de omgevingsvergunning komt aan bod. Daarnaast kunnen er vragen gesteld worden aan het projectteam.
Wie er graag bij wil zijn kan zich vóór 31 januari inschrijven op www.wegenenverkeer.be/stationsomgeving-lier. Je ontvangt dan een link naar de digitale omgeving voor het infomoment.
www.wegenenverkeer.be/lier

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.