Nieuws Mechelen Lierenaar opent winkel en bar met Italiaanse delicatessen

Lierenaar opent winkel en bar met Italiaanse delicatessen

Guy Hendrickx Guy Hendrickx. Foto: Dirk Vertommen.

Lierenaar opent winkel en bar met Italiaanse delicatessen

MECHELEN, LIER – Visbar Barzé op de Korenmarkt in Mechelen gaat niet meer open. Lierenaar Guy Hendrickx (52) neemt het pand over en opent er nog dit voorjaar een nieuwe zaak. De ondernemer is gespecialiseerd in Italiaanse delicatessen, vooral in olijfolie.

In het najaar sloten Miriam Van Damme en Marieke Nuytemans al tijdelijk de deuren van Barzé. De opeenvolgende crisissen maakten het hen allerminst eenvoudig. “Alles was zo duur, zeker de vis. We merkten ook dat mensen minder op restaurant gingen of bespaarden. Daarom voerden we eerst een winterstop in. Toen kwam Guy op ons pad”, zegt Miriam.

LEES OOK. Visbar Barzé sluit tijdelijk de deuren: “We kunnen onze kosten niet doorrekenen en de prijs maal twee doen”

Na twee jaar sluiten de twee dames het hoofdstuk van Barzé definitief af. “Voor onze gemoedsrust steken wij liever al onze energie in Unwined, onze wijnbar op de Steenweg die iedere dag geopend is”, vertelt Miriam. Guy Hendrickx neemt het pand op de Korenmarkt over. De ondernemer runt in thuisstad Lier zijn zaak Frantoiani, een webshop en groothandel in Italiaanse olijfolie.

Winkelen en aperitieven

“We openen in de Mechelse binnenstad een winkel met grote focus op olijfolie uit Italië. We zijn daar echt in gespecialiseerd. Als sommelier in olijfolie is dat ons metier. We hebben een assortiment van een veertigtal verschillende flessen olijfolie. We vullen dat aan met delicatessen die vooral bedoeld zijn voor tijdens het aperitieven. Daar koppelen wij ’s avonds een wijnbar aan om te aperitieven met antipasti. Wat je in de winkel kan kopen, kan je in de bar proeven”, legt Guy uit.

 

Guy Hendrickx
Foto: Dirk Vertommen.

Ode aan Italië

De ondernemer geeft met het project uiting aan zijn passie voor Italië, zijn ingrediënten en zijn keuken. “Het zal een plek zijn waar mensen fijne momenten kunnen beleven”, zegt Guy. Het was voor hem ook een bewuste keuze om zijn concept in Mechelen vorm te geven. “Ik woon net buiten het centrum van Lier en wij trokken sowieso al vaker naar Mechelen. Lier is dichterbij, maar Mechelen trok ons meer aan. Wij hebben er ons hart wat verloren. We vinden het een fijne stad”, vertelt Guy.

Ergens eind maart of begin april moet Frantoiani in Mechelen de deuren openen. “Wij mikken op het eerste weekend van april”, zegt Guy. Zijn voorgangers van Barzé zijn tevreden over de nieuwe invulling die aan het pand wordt gegeven. “Het is iets tof, het project van Guy ligt een beetje in onze lijn. We verwelkomen hem graag in Mechelen”, zegt Miriam. In hun wijnbar Unwined gaan ze ook meer inzetten op evenementen en wijncursussen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.