Nathan Coox, Ignace Buelens en Laurens Vanpoucke

Liers bedrijf Smooved breidt uit naar Brussel en Wallonië

LIER - De digitale verhuisservice Smooved breidt uit naar Brussel en Wallonië. Wie vandaag een huis koopt via een makelaar, krijgt voortaan gratis hulp bij de zoektocht naar een verhuisfirma én het bepalen van een gunstiger contract voor basis- en nutsvoorzieningen als verzekeringen, gas, elektriciteit, water, internet en televisie.

Almaar meer Brusselaars en Walen willen af van alle rompslomp die bij een verhuis komt kijken”, luidt het. “Met deze dienst kan je voortaan alles in één keer regelen." Vorig jaar - in volle coronacrisis - haalde de start-up Smooved bijna 1 miljoen euro aan groeifinanciering op. Het aantal maandelijkse verhuizen dat Smooved regelt lag begin dit jaar liefst 20 keer hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Tegen het einde van 2021 wil de start-up ook internationaal uitbreiden.

“Kunnen jullie ook onze verhuis regelen?” Steeds meer makelaars die een verkoop hebben afgerond, krijgen deze vraag toegeworpen. Een verhuis gaat traditioneel gepaard met veel papierwerk en stress: overzetten van contracten, verzekeringen en abonnementen, adressen wijzigen,… En dan hebben we het nog niet over de verhuis zelf. Het is dan ook niet vreemd dat kopers bij de aankoop van een huis voor deze zaken willen ontzorgd worden.

"Vandaar dat we deze service in het leven hebben geroepen. In een mum van tijd helpen we via slimme, digitale vergelijkingsmodules om alle contracten voor gas, elektriciteit, water, internet, televisie, telefonie en verzekeringen in één keer te regelen. En vooral: wij zoeken altijd de goedkoopste leverancier en formules. Daarnaast kan je ook een fysieke verhuisservice regelen en je post laten doorsturen naar je nieuwe adres. Kortom: minder paperassen, geen ingewikkeld opzoekingswerk en dus minder stress tijdens de drukke ‘overgangsperiode’ tussen twee woningen", zegt Nathan Coox, mede-oprichter van Smooved.

Vandaag wordt de gratis service uitgerold in Wallonië en Brussel. De Brusselse makelaarsgroep Gestea heeft alvast besloten om in zee te gaan met Smooved en er staan tal van anderen in de wachtrij. Daarom heeft de start-up besloten om ook een volwaardig team in te zetten voor de Waalse en Brusselse markt. De start-up heeft momenteel al 12,5 procent van de Vlaamse ‘makelaarsmarkt’ in handen.

Telkens wanneer een klant bij één van die leveranciers een nieuw contract tekent of gewoon zijn huidige contract verhuist, ontvangt Smooved een commissie van de energie-, telecom- en verzekeringsbedrijven. Er is een heel brede waaier aan leveranciers bij de start-up aangesloten. Voor energie is dat bijvoorbeeld zowel Eneco als Lampiris, Mega, Luminus, Essent, Octa+, Bolt en Elegant.

Smooved werd opgericht door drie Antwerpse twintigers: Nathan Coox, Ignace Buelens en Laurens Vanpoucke. Twee jaar geleden startten ze het bedrijf op en sindsdien gaat het hard: het bedrijf telt vandaag elf werknemers. In 2020 hebben ze bijna 1 miljoen euro aan groeifinanciering opgehaald en het aantal maandelijkse verhuizen die het begeleidt was begin dit jaar liefst 20 keer hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De oprichters bekijken volop hoe ze met Smooved tegen het einde van 2021 ook het buitenland kunnen veroveren.