Nieuws Mechelen Liers bedrijf Smooved helpt met basis- en nutsvoorzieningen bij verhuis

Liers bedrijf Smooved helpt met basis- en nutsvoorzieningen bij verhuis

Liers bedrijf Smooved helpt met basis- en nutsvoorzieningen bij verhuis

LIER – Wie een huis koopt via een makelaar kan voortaan ook gratis hulp krijgen bij de zoektocht naar een verhuisfirma én het vinden van een gunstiger contract voor alle soorten basis- en nutsvoorzieningen. Daarvoor zorgt de nieuwe digitale service Smooved, het geesteskind van Nathan Coox, Ignace Buelens en Laurens Vanpoucke. Inmiddels begeleidt Smooved al meer dan 100 Vlaamse huishoudens per week bij hun verhuis, wat neerkomt op ongeveer 1 op de 50 verhuizen in Vlaanderen.

Het is dezer dagen een van de eerste vragen die een makelaar krijgt, nadat kopers hun handtekening hebben gezet: ‘Kunnen jullie ook onze verhuis regelen?’

“Vandaar dat we deze service in het leven hebben geroepen. In enkele minuten tijd helpen we om alle contracten voor gas, elektriciteit, water, internet, televisie, telefonie en verzekeringen in één keer te regelen, en vooral: daarbij meteen de goedkoopste leverancier en formule te selecteren. Daarnaast kan je ook een fysieke verhuisservice regelen en je post laten doorsturen naar je nieuwe adres”, legt Nathan Coox, mede-oprichter Smooved, uit.

Het Lierse bedrijf heeft intussen al meer dan 100 partnerships met makelaarsgroepen afgesloten, waaronder enkele van de grootste spelers van Vlaanderen zoals Dewaele Vastgoedgroep, Hillewaere en Heylen Vastgoed. Daarnaast doen ook een aantal projectontwikkelaars, zoals Upliving, beroep op de service.

Het verdienmodel voor Smooved zit in de commissie die het van de energie-, telecom- en verzekeringsbedrijven krijgt, telkens wanneer een klant bij één van die leveranciers een nieuw contract tekent of gewoon zijn huidige contract verhuist.

Nathan Coox, Ignace Buelens en Laurens Vanpoucke startten slechts een jaar geleden het bedrijf op met een financiering van goed 100.000 euro. Sinds het einde van de lockdown groeit het bedrijf gemiddeld maar liefst 52% per maand. Zo hebben ze de laatste twee maanden zelfs evenveel verhuizen begeleid als de 10 voorgaande maanden samen.

“We zijn eind februari op zoek gegaan naar bijkomend kapitaal. In amper acht weken tijd wisten we ruim een half miljoen euro vers geld op te halen. Drie keer sneller dan doorgaans het geval is bij zo’n kapitaalronde en dat in volle coronacrisis. We zitten duidelijk in een sector die maar weinig invloed ondervindt van economische recessies: mensen zullen altijd blijven verhuizen en zullen daarbij altijd op zoek gaan naar de meest gunstige contracten voor basis- en nutsvoorzieningen”, aldus Nathan Coox.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.