Made-in zal niets op jouw profiel posten.
Je gegevens worden verwerkt conform het privacy beleid van Mediahuis.
Door te registreren via jouw sociale media-account geef je ons toegang tot persoonsgegevens zoals profielgegevens en voorkeuren.
Liers ondernemerskoppel blaast De Putting nieuw leven in: “Het is heel snel gegaan”
De cafetaria van sporthal De Putting heeft nieuwe uitbaters, en het zijn geen onbekenden. Stefan Rooze (44) en Els Laenen (42), die velen nog zullen kennen van de Polderbar in Lier, nemen de fakkel over. Ze brengen een fris concept naar de sportsite, met een zomers Spaans geïnspireerd aanbod en een terras in het groen.
Een tijdje geleden deden de vorige uitbaters van De Putting via deze krant een oproep: ze zochten iemand om het cafégedeelte van de sporthal verder te zetten. Die oproep bleef niet onbeantwoord. “We kwamen hier al regelmatig wandelen met onze hond”, vertelt Stefan. “Op een dag zaten we op het terras en raakten we aan de praat met de uitbaters. Toen ze zeiden dat ze op zoek waren naar een opvolger, begon het idee meteen te kriebelen.”
Els en Stefan zijn geen nieuwkomers in de horeca. Ze startten in 2014 de zomerse Polderbar aan de Lierse Netedijk, en werkten daarna negen jaar in Den Draaiboom, eveneens in Lier. “Met de Polderbar hadden we een pop-upzomerbar waar mensen kwamen genieten in het groen, met zicht op het water. Die sfeer willen we hier opnieuw creëren. Dit terras is fantastisch gelegen: weinig verkeer, veel groen, en een ideale plek om tot rust te komen.”
De opvallende gele gevel van het gebouw inspireerde hen om voor een Spaans thema te kiezen. “We hebben een foodkaart opgesteld die rond tapas draait,” legt Stefan uit. “Het is onze bedoeling om seizoensgebonden te werken. Nu starten we met een zomeraanbod, maar in de winter willen we een aangepast concept uitwerken waarbij het terras nog steeds centraal staat, maar dan knus aangekleed.”
De zaak is sinds kort open, maar een officieel openingsfeest is er nog niet van gekomen. “We hebben alles in drie weken tijd gerealiseerd, dus het is heel snel gegaan”, zegt Els. “De tijd om echt feest te vieren is er nog niet geweest, maar misschien maken we er volgend jaar bij ons eenjarig bestaan wel iets groots van.”
Terras
Intussen groeit het publiek elke dag. “We hebben een heel brede mix van klanten: sporters, dorpsbewoners, mensen die speciaal voor het terras komen, maar ook veel klanten die ons nog kennen van vroeger. Vooral het oudere cliënteel ontvangt ons hartelijk. Al merken we dat tapas voor hen niet altijd even vanzelfsprekend is. Daarom hebben we ook enkele vaste menu’s samengesteld, zodat het overzichtelijker wordt”, zegt Stefan. ”Eens ze het geprobeerd hebben, zijn ze vaak helemaal verkocht”, pikt Els in. “We hebben veel positieve reacties gekregen. Het terras valt echt in de smaak, bij mooi weer zit het meteen vol.”
De drankenkaart is bewust uitgebreid. “We hebben gekozen voor een breder bieraanbod, inclusief alcoholvrije varianten. Er zijn ook cocktails en mocktails, en een volwaardige wijnkaart waarbij je per glas of per fles kan bestellen,” zegt Stefan. “Voor het terras hebben we al enkele strandstoelen gezet, en binnenkort komen er nog meer bij om het vakantiegevoel compleet te maken.”
Events
Daarnaast zetten Stefan en Els ook de samenwerking met Den Draaiboom verder. “Het ambachtelijke schepijs dat daar gemaakt wordt, bieden we hier ook aan. Net als de huisgemaakte croquetas, die perfect in ons tapasconcept passen”, vertelt Els. “We willen kwaliteit aanbieden zonder dat het onbetaalbaar wordt.”
De ambities reiken verder dan tapas en drank. “We denken al luidop aan events. We willen de petanquebaan opnieuw in gebruik nemen, misschien een mosselavond organiseren, of een BBQ. En waarom geen livemuziek of een dj-set? De gemeente staat daar alvast positief tegenover en moedigt ons aan om initiatieven te nemen.”
Wie benieuwd is, hoeft niet te wachten. “We zijn zeven op zeven open”, zegt Els. “Zo blijven ook de sporters en de vaste middagklanten op hun vertrouwde plek terechtkunnen.”
Voor Stefan en Els voelt de nieuwe start als thuiskomen. “We willen van De Putting opnieuw een bruisende plek maken waar iedereen welkom is: van sporters tot levensgenieters. En als het van ons afhangt, is dit nog maar het begin.”