Nieuws Mechelen Lierse bedrijven maken soep met zorg

Lierse bedrijven maken soep met zorg

Evi Van Camp van gebroeders Vercammen

Lierse bedrijven maken soep met zorg

KONINGSHOOIKT – LIER – Onlangs startte een nieuwe duurzame samenwerking tussen Het Looks, In den Draaiboom, vzw Zorgboerderij Tallaart en Gebroeders Vercammen, stuk voro stuk Lierse bedrijven.

“Als er iets is wat we de afgelopen jaren geleerd hebben, is het wel dat we door samen te werken elkaars talenten kunnen versterken”, zegt Evi Van Camp van Gebroeders Vercammen. Sinds de eerste lockdown staken de drie bedrijven al regelmatig de koppen bij elkaar om elkaars werking te kunnen versterken.

Naast het korte ketenverhaal waarbij Anja (Het Liiks) en Kristof (In den Draaiboom) bewust kiezen om de meest lekkere groenten rechtstreeks van het veld uit Koningshooikt in hun keuken te Lier te verwerken tot culinaire hoogstandjes is ook het sociale aspect zeer belangrijk voor hen.
Evi Van Camp is sinds 2013 de drijvende kracht achter VZW zorgboerderij Tallaart. In 2019 diende zij een PDPO (Programma Plattelandsontwikkeling)-project ‘Met zorg gemaakt, dat smaakt!’, in. Met de steun van de provincie Antwerpen, samen met Europa en Vlaanderen, wordt geïnvesteerd in innovatieve plattelandsideeën. Het doel is de werking van de zorgboerderij te verduurzamen en rendabel te maken.

Restaurantuitbaters Anja Vlaeymans van Het Looks en Kristof Delen van In den Draaiboom hadden vanaf de start veel sympathie voor dit project. Omdat Evi samen met haar man Matthias en schoonbroer Jonas ook Gebroeders Vercammen uitbaat, bleek het een zeer mooie opportuniteit om dagverse soep te koop aan te bieden. De soep wordt met zorg gemaakt door de zorggroepen van vzw Zorgboerderij Tallaart. De groepen vinden het fantastisch om deze variatie te hebben binnen de zorgboerderij. Vier keer per week komen groepen van organisaties uit Bonheiden en Duffel langs op de zorgboerderij. Door zelfstandig te werken aan verschillende taken, met de nodige begeleiding, ontdekken ze op een creatieve manier hun talenten en interesses.

De groenten komen recht van het veld en zijn dus kraakvers. Elke week worden de lekkerste groenten van het moment uitgekozen, versneden en verwerkt tot een lekkere soep door Anja en Kristof. Voor chef Anja van Het Looks blijft de keuken een speeltuin. Groenten zwaaien er de plak. Ook chef Kristof van In den Draaiboom heeft een neus voor verse ingrediënten en culinaire hoogstandjes. De soepen worden online aangeboden via de webshop www.gebroedersvercammen.shop van Gebroeders Vercammen en verdeeld over gans de provincie Antwerpen en deel van Vlaams Brabant. De soep is ook te koop in de hoevewinkel van Gebroeders Vercammen. Een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar de zorgboerderij zodat de werking verduurzaamd kan worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.