Nieuws Mechelen Lierse ondernemers lanceren samen duurzame soep

Lierse ondernemers lanceren samen duurzame soep

Lierse ondernemers lanceren samen duurzame soep

Bistro Het Looks, restaurant In den Draaiboom, groenten- en fruitteler Gebroeders Vercammen en Zorgboerderij Tallaart bundelen hun krachten voor een nieuwe duurzame samenwerking. De Lierse ondernemingen zullen wekelijks hun expertisen samenbrengen om een soep van verse, lokale producten aan te bieden.

Evi Van Camp, stichter en drijvende kracht achter Zorgboerderij Tallaart, diende in 2019 een PDPO-project (programma plattelandsontwikkeling) in onder de naam ‘Met zorg gemaakt, dat smaakt!’. Het doel is om met de steun van Provincie Antwerpen, Vlaanderen en Europa te investeren in innovatieve plattelandsideeën om de werking van de zorgboerderij te verduurzamen en rendabel te maken. Om die verduurzaming wat extra (financiële) kracht te geven, gaat Evi nu samen met enkele andere Lierse ondernemers verse soep van lokale makelij aanbieden.

Restaurantuitbaters Anja Vlaeymans van Het Looks en Kristof Delen van In de Draaiboom, die sinds de eerste lockdown al vaker met Evi samenwerkten, zullen samen met de zorggroepen van Zorgboerderij Tallaart de soep klaarmaken. De groenten komen recht van de velden van de Gebroeders Vercammen, het groenten- en fruitteeltbedrijf dat Evi samen met haar man Matthias en schoonbroer Jonas uitbaat.

Wekelijks zullen er verschillende soepen gemaakt worden op basis van het groenteaanbod van het veld. De soepen worden verdeeld over de ganse provincie Antwerpen en een deel van Vlaams-Brabant, en zijn zowel in de hoevewinkel als op de webshop van Gebroeders Vercammen beschikbaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.